Z tego wszystkiego tylko jeden wniosek: auto u znajomych zadokować, a w Bieszczady z plecarem na własnych niuniach...jak zawsze;>
Z tego wszystkiego tylko jeden wniosek: auto u znajomych zadokować, a w Bieszczady z plecarem na własnych niuniach...jak zawsze;>
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Witam
Nadal jestem dzierżawcą parkingu na przełęczy Wyżna .... wejście żółtym na Wetlińską.
W poprzednim sezonie starałem się aby to miejsce przestało być negatywnie postrzegane zarówno przez turystów jak i przewodników......
Mam nadzieję , że moje starania nie poszły na marne......ale po kolei ...
A w poprzednim sezonie mimo ,że płaciłem o 50% większą dzierżawę niż poprzedni najemca to ;
1.Obniżyłem o 30% opłaty za postój autobusów i busów.
2.Obniżyłem o 20% za całodzienny postój aut osobowych....
3.Podwoiłem liczbę toalet.
4.Obniżyłem ceny napojów, lodów i innych towarów sprzedawanych na parkingu.
5.Znacząco podniosłem poziom usług gastronomicznych .
6.Parking stał jednym z bezpieczniejszych miejsc w Bieszczadach gdzie można spokojnie zostawic samochód –nawet na noc...
Może to nie wszystko o czym myślałem .....ale kwestie finansowe sporo mnie „stopowały” i nie zrobiłem wszystkiego co planowałem.......koszty jakie ponosiłem były naprawdę spore.....
Co mogę zrobic w tym sezonie ? ........
1.Obniżam cenę całodziennego parkowania aut osobowych o kolejne 20% ( z 25zł na 20zł) - oczywiście zostaje nadal ewentualne godzinne naliczanie za postój.
2.Obniżam cenę całodziennego parkowanie dla autobusów o kolejne 25% ( z 40zł na 30zł) -oczywiście zostaje nadal ewentualne godzinne naliczanie za postój.
2.Obniżam postój nocny (22-6) aut osobowych o 30% ( z 12zł na 8zł) .
3.Będzie darmowe miejsce dla auta inwalidy ( nigdy na tym parkingu tego jeszcze nie było !!)
Niestety.......... nie pozwolę sobie na montaż web-camerki.........koszty ....jestem w stanie ponosic koszty eksploatacji.... ale mając parking tylko kolejny rok nie stac mnie na inwestycje aby w taką kamerę zamotowac ........
Jeśli macie jakieś sugestie to piszcie.....
Pozdrawiam
wiechu.
PS.
Proszę nadal wszystkich przewodników i pilotów aby nie wysadzac turystów na wjeździe do parkingu........stwarzacie zagrożenie i blokujecie wjazd ............wjedźcie na parking i spokojnie wysadźcie ludzi.... na pewno za 10-15min nikt WAS nie skasuje za postój ( dokładnie tak jak w poprzednim roku)
http://www.lwow.com.pl/
“Jeśli zapomnę o nich, Ty Boże zapomnij o mnie” – Adam Mickiewicz ( i )
http://www.stowarzyszenieuozun.wroclaw.pl/index.htm
Na początku: podziękowanie dla Ciebie za normalność i uprzejmość jaka wreszcie nastała w tym miejscu:) Druga sprawa: dla mnie to zaskoczenie, że będzie obniżka i to cieszy :) Po trzecie: szkoda, że nie będzie kamerki ale rozmawiałem z Tobą na żywo i wiem jakie są realia. Powodzenia !
Batmanek - gratuluję podejścia biznesowego !!! Ciepło się robi na duszy ( zwłaszcza w taki dzień , jak dziś ..) , ze w naszym kraju COŚ TANIEJE .Nie sztuka złupić i nachapać się jak najszybciej , sztuką jest budowanie biznesu .Trzymam kciuki ...i jak będę, z miłą chęcią skorzystam !
Pozdrawiam !
I tym samym zostałeś parkingowym roku 2013.
Takie podejście do klienta Ci się zwróci... ale czeka Cię dużo roboty w tym sezonie.
pozdrawiam
Batmanek ! nie przesadzaj z tymi obniżkami !!!
Jeśli to ma być zdrowe, to powinieneś na tym zarabiać ( i tu pojawi się oburzenie większości forumowej - która chciałaby mieć wszystko za darmo)
Batmanek ! bierz kasę , ale pomyśl też o popaprańcach którzy przybywają tu zimą .
Batmanek ! Jesienią otrzymałem od Ciebie zniżkę za całą dobę, dzięki. Mam pomysł, żebyś przyjął system Waltera Hofera : punkty za wiatr (pogodę), rozbieg (najwięcej dla tych ze Szczecina), pochodzenie (ściana wschodnia ma najniższe zarobki) no i ewentualnie za rejestrację (+rodzaj bryki) itp. Może mógłbym się załapać na sędziego punktowego ?
Te jabłka co były dla Lutka (malinówki), były bardzo nietrwałe, ze starego nie pryskanego sadu. Mogę podrzucić śliczne jak marzenie i bardzo trwałe ale chemi w nich tyle co w holenderskich.
Ile w tej chwili kosztuje postój autokaru za godzinę postoju ?
Dziękuję za info.
http://www.lwow.com.pl/
“Jeśli zapomnę o nich, Ty Boże zapomnij o mnie” – Adam Mickiewicz ( i )
http://www.stowarzyszenieuozun.wroclaw.pl/index.htm
Wczoraj byliśmy grupą 15 osobową na Rawkach. Zakotwiczyliśmy na Wyżnej i... co za zmiana!!! Ulgowe bilety grupowe prawie za pół ceny, parking tanio...
SUPERZASTO!!!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki