Wczoraj byliśmy grupą 15 osobową na Rawkach. Zakotwiczyliśmy na Wyżnej i... co za zmiana!!! Ulgowe bilety grupowe prawie za pół ceny, parking tanio...
SUPERZASTO!!!
Wczoraj byliśmy grupą 15 osobową na Rawkach. Zakotwiczyliśmy na Wyżnej i... co za zmiana!!! Ulgowe bilety grupowe prawie za pół ceny, parking tanio...
SUPERZASTO!!!
Z tego wszystkiego tylko jeden wniosek: auto u znajomych zadokować, a w Bieszczady z plecarem na własnych niuniach...jak zawsze;>
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Witam
Nadal jestem dzierżawcą parkingu na przełęczy Wyżna .... wejście żółtym na Wetlińską.
W poprzednim sezonie starałem się aby to miejsce przestało być negatywnie postrzegane zarówno przez turystów jak i przewodników......
Mam nadzieję , że moje starania nie poszły na marne......ale po kolei ...
A w poprzednim sezonie mimo ,że płaciłem o 50% większą dzierżawę niż poprzedni najemca to ;
1.Obniżyłem o 30% opłaty za postój autobusów i busów.
2.Obniżyłem o 20% za całodzienny postój aut osobowych....
3.Podwoiłem liczbę toalet.
4.Obniżyłem ceny napojów, lodów i innych towarów sprzedawanych na parkingu.
5.Znacząco podniosłem poziom usług gastronomicznych .
6.Parking stał jednym z bezpieczniejszych miejsc w Bieszczadach gdzie można spokojnie zostawic samochód –nawet na noc...
Może to nie wszystko o czym myślałem .....ale kwestie finansowe sporo mnie „stopowały” i nie zrobiłem wszystkiego co planowałem.......koszty jakie ponosiłem były naprawdę spore.....
Co mogę zrobic w tym sezonie ? ........
1.Obniżam cenę całodziennego parkowania aut osobowych o kolejne 20% ( z 25zł na 20zł) - oczywiście zostaje nadal ewentualne godzinne naliczanie za postój.
2.Obniżam cenę całodziennego parkowanie dla autobusów o kolejne 25% ( z 40zł na 30zł) -oczywiście zostaje nadal ewentualne godzinne naliczanie za postój.
2.Obniżam postój nocny (22-6) aut osobowych o 30% ( z 12zł na 8zł) .
3.Będzie darmowe miejsce dla auta inwalidy ( nigdy na tym parkingu tego jeszcze nie było !!)
Niestety.......... nie pozwolę sobie na montaż web-camerki.........koszty ....jestem w stanie ponosic koszty eksploatacji.... ale mając parking tylko kolejny rok nie stac mnie na inwestycje aby w taką kamerę zamotowac ........
Jeśli macie jakieś sugestie to piszcie.....
Pozdrawiam
wiechu.
PS.
Proszę nadal wszystkich przewodników i pilotów aby nie wysadzac turystów na wjeździe do parkingu........stwarzacie zagrożenie i blokujecie wjazd ............wjedźcie na parking i spokojnie wysadźcie ludzi.... na pewno za 10-15min nikt WAS nie skasuje za postój ( dokładnie tak jak w poprzednim roku)
http://www.lwow.com.pl/
“Jeśli zapomnę o nich, Ty Boże zapomnij o mnie” – Adam Mickiewicz ( i )
http://www.stowarzyszenieuozun.wroclaw.pl/index.htm
Na początku: podziękowanie dla Ciebie za normalność i uprzejmość jaka wreszcie nastała w tym miejscu:) Druga sprawa: dla mnie to zaskoczenie, że będzie obniżka i to cieszy :) Po trzecie: szkoda, że nie będzie kamerki ale rozmawiałem z Tobą na żywo i wiem jakie są realia. Powodzenia !
Batmanek - gratuluję podejścia biznesowego !!! Ciepło się robi na duszy ( zwłaszcza w taki dzień , jak dziś ..) , ze w naszym kraju COŚ TANIEJE .Nie sztuka złupić i nachapać się jak najszybciej , sztuką jest budowanie biznesu .Trzymam kciuki ...i jak będę, z miłą chęcią skorzystam !
Pozdrawiam !
I tym samym zostałeś parkingowym roku 2013.
Takie podejście do klienta Ci się zwróci... ale czeka Cię dużo roboty w tym sezonie.
pozdrawiam
Batmanek ! nie przesadzaj z tymi obniżkami !!!
Jeśli to ma być zdrowe, to powinieneś na tym zarabiać ( i tu pojawi się oburzenie większości forumowej - która chciałaby mieć wszystko za darmo)
Batmanek ! bierz kasę , ale pomyśl też o popaprańcach którzy przybywają tu zimą .
Batmanek ! Jesienią otrzymałem od Ciebie zniżkę za całą dobę, dzięki. Mam pomysł, żebyś przyjął system Waltera Hofera : punkty za wiatr (pogodę), rozbieg (najwięcej dla tych ze Szczecina), pochodzenie (ściana wschodnia ma najniższe zarobki) no i ewentualnie za rejestrację (+rodzaj bryki) itp. Może mógłbym się załapać na sędziego punktowego ?
Te jabłka co były dla Lutka (malinówki), były bardzo nietrwałe, ze starego nie pryskanego sadu. Mogę podrzucić śliczne jak marzenie i bardzo trwałe ale chemi w nich tyle co w holenderskich.
Ile w tej chwili kosztuje postój autokaru za godzinę postoju ?
Dziękuję za info.
http://www.lwow.com.pl/
“Jeśli zapomnę o nich, Ty Boże zapomnij o mnie” – Adam Mickiewicz ( i )
http://www.stowarzyszenieuozun.wroclaw.pl/index.htm
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki