"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Pięknie, Panie, pięknieAle brakuje mi jednego z ważniejszych punktów tej trasy - cmentarzy z IWŚ na Kamieniu. Mam nadzieję, że je masz na HD
Pozwól że trochę chłodem powieję:
Załącznik 29578Załącznik 29577Załącznik 29576Załącznik 29579
Masz rację, trzeba to pokazać. Przy zejściu z Kamienia na odcinku kilkuset metrów mija się, jeżeli dobrze policzyłem, siedem cmentarzy i kilka pojedynczych grobów.
Tu cmentarz po polskiej stronie granicy (większość jest po stronie słowackiej):
I dzwon, ...
... w który trzeba uderzyć.
![]()
Czterech panów B.
Wyczarowane kółeczko już od dawna czeka, choć przyznać muszę, że sporo mnie to pracy kosztowało! Zostały zaangażowane znaczne środki (służbowa drukarka oraz papier i koszulka foliowa z tego samego źródła pochodzenia , woskowa kredka Bambino koloru niebieskiego mojej córeczki) ale gdyby nie sprzyjająca wena to nigdy by to dzieło nie powstało:
koniec1.jpg
U mnie słowo droższe pieniędzy :)
Nie będę ukrywał, że popadłem już w znaczne koszta:
koniec2.jpg
Niestety, nieustraszonego pogromcy niebieskiego szlaku ani widu, ani słychu pisku hamulców jego
No tak! Ale chciałem przestrzec, że oryginalny smak oranżadki
koniec.jpg
mimo imponującej listy substancji konserwujących, przeciwutleniaczy, rozmaitych regulatorów smaków i zapachów ma określoną datę spożycia, po przekroczeniu której może być jeszcze większym szaleństwem dla kubków smakowych, nie wspominając, że przepiękny kolor nadany przez barwnik E 150d i koncentrat barwiący z czarnej marchwi oraz niepowtarzalny bukiet, również mogą ulec pewnym bliżej nieokreślonym zmianom.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
no to rzeczywiście troszkę się bartolomeo od Rzeszowa oddalił![]()
(hmmm....na Grybów pójdzie?)
A tak sobie łażęA pomnik w całości wygląda tak:
Czy to Sfinks czy nie - ja nie wiem. Ale duży jest![]()
Czterech panów B.
jakiś dziwny taki ten pomnik - z przodu Sfinkso - poetycki, z boku Darth Vader wyłazi
(pewnie to dawny symbol przyjaźni przygranicznej narodów)
Symbol przyjaźni przygranicznej jest kawałeczek dalej
![]()
Czterech panów B.
ciekawe jak ukierunkowana jest ta przyjaźń tzn., w którą stronę to działko ma skierowaną lufę
inny ten niebieski niż wcześniej...pomnik, pozostałości artyleryjskie, siedem cmentarzy, zakapior z książką w wersji popsutej przez Wojtka P. ...no i jeszcze coś w szopie straszy![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)