Połoniny na pierwszy raz to słuszny wybór. Najpierw znajdź nocleg, spróbuj znaleźć coś pomiędzy Wetliną a Cisną. Czyli mapa i wujek Google.
Połoniny na pierwszy raz to słuszny wybór. Najpierw znajdź nocleg, spróbuj znaleźć coś pomiędzy Wetliną a Cisną. Czyli mapa i wujek Google.
Plan wygląda dobrze, z poprawką by nie iść asfaltem do Wołosatego (tak jak pisał tomekpu) i z uwagą Basi nt schroniska Kremenaros.
Problem może być z noclegami w weekend majowy, masz jeszcze czas żeby podzwonić (np. hotelik Biały w UG). U Lutka w "Puchatku" też może nie być miejsca. Pozostaje namiot i camping w UG oraz pole namiotowe w Berehach (czy jest jeszcze?). Musisz tylko brać pod uwagę pogodę. W ubiegłym roku 7 maja w UG sypał śnieg i trzeba być przygotowanym do noclegu w namiocie w takich warunkach. Pozdrawiam
A ten asfalt do Wołosatego da sie pokonac jakos inaczej niz na nogach? bus/autobus?
EDIT
Z tego co widze to jezdzi cos z UG do Wolosatego http://www.e-podroznik.pl/public/sea...oStopId=-90282
Ostatnio edytowane przez login_87 ; 17-04-2012 o 09:38
Są busy a i złapanie stopa pewno też będzie możliwe. Kiedys ćwiczyłem z synem taki wariant: Wysiadałem w punkcie A, młody jechał do punktu B, spotylalismy się na szlaku gdzie odbyła się wymiana dokumentów, po dojściu do punktu B jechałem po syna który czekał w punkcie A. Warunek - jeśli będzie dwóch kierowców. Uff, alem się opisał.![]()
Ostatnio edytowane przez tomekpu ; 17-04-2012 o 09:46 Powód: rozszerzenie
OK wiec problem asfaltu rozwiazany, teraz tylko nocleg...
Był kiedyś taki autobus 6.50 z UG do Wołosatego, ale kursował bodajże tylko w dni nauki szkolnej...a jak dziecki uczą się w dn. 30.04-4.05, kto to wie? Pozdrawiam
...po weselu to viaMichelin moze nie być precyzyjne, nie ma tam opcji "droga po weselu"....Jawornik i Rabia Skała i na Rawki....od Rabiej nie ma grzbietu w miarę bez dużych strat wysokości, tak jak do Okrąglika, tylko przełęcz i szczyt i tak do samych Rawek....najlepiej zanocować wtedy w szałasie pod Czerteziem lub pod Rabią Skałą....wtedy namiot zbędny będzie...jak szałas jeszcze jest cały...
Witajcie,
mam pytanie odnośnie postu założyciela tematu - czy w okolicy Małej Rawki lub po drodze na Kremenarosa można rozbijać namioty? Myślałem, że w granicach BPN jest to zabronione.
Pozdrawiam.
W okolicach Małej Rawki można - dokładnie to przy schronisku Pod Małą Rawką. W parku się rozbijać legalnie nie można - więc myśli ukierunkowane właściwie, następny nocleg możliwy nie w namiocie, a w wiacie pod Czerteżem o ile iść dalej za Kremenarosa
![]()
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki