Witaj Buba
No tyle tego nasadziłaś, że po kolei.
Miejscowi nieźle Ci naściemniali. Jeżeli to byli ci z Rynku, to powinni Ci powiedzieć, że jak się obrucisz o 180 stopni i przejdziesz 100 meterków w stronę uzdrowiska
to z pewnością trafisz na te ruiny.
Ale wcześniej tuż przy wyjściu z Rynku po lewej koniecznie przecudny most kamienny-łukowy z rzeźbą Nepomucena. A to wszystko wzdłuż Białej Lądeckiej.
Tych ruin nie zwiedzisz. A ruina bo ....może nie ten kościół i nie ma funduszy. Jednak wiadomo, że była możliwość przywrócenia tego zabytku.
Ale nie będę Wam odbierał przyjemności odkrywania tego miejsca.
Przy tych ruinach zobaczycie odnowiony marmurowy "pomnik' pewnej wielce ważnej w tamtym i nie tylko rejonie Księżnej.
Buba nie lubi szlaków. No ja także nie za bardzo. Ale zapytałem, bo Buba polazła właśnie tym szlakiem.
Powiadasz w Łące Prudnickiej. Niestety to nigdy nie wróci do tego wyglądu. Zapewne zahaczyłaś także w stronę Opola o Chrzelice.
Z przepięknym kompleksem pałacowym. Niestety dawniej. Teraz to tragedia. Na szczęście gmina odzyskała toto - tylko skąd weźmie fundusze na to wszystko.
Buba
Czwartek może być, ale około 17.
Wcześniej nie dam rady.
Podaj tylko gdzie - jeżeli będziesz wciągać naleśniki - to może tam być.
Po co ja to wszystko piszę?
Chyba bardzo nie lubię wspomnień
i lustra)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem
w tych rejonach to chyba zadnej sciezki nie oszczedzili i jakims szlakiem musiali uciapac ...
Zakładki