Cytat Zamieszczone przez wadera Zobacz posta
Z własnego doświadczenie mogę polecić firmę F7
Ja również używam plecaka firmy F7, dokładnie jest to model F7 PRO FOX 80l+10, ale widziałam również mniejsze z tego modelu. Nie jest to mistrzostwo świata, ale stosunek cena/jakość/wygoda jest co najmniej zadowalający.
Używam go od 12 lat i był w tym czasie wykorzystywany w bardzo dużym stopniu. Do tej pory nie ma żadnych dziur i żaden szew nie puścił.
Plusy to: system nośny z dużą możliwością regulacji; słusznych rozmiarów pas biodrowy, na którym opiera się cały ciężar; paski kompresyjne na tyle długie, że bez problemu obejmą karimatę, co ostatnio testowaliśmy
Minusy: ochrona przeciwdeszczowa mieści plecak, ale nic więcej - np. nie mieści już plecaka z przyczepioną karimatą i namiotem, co w deszczu stanowić może niemały problem; paski się ślizgają, szczególnie przy dużej wilgotności, co powoduje że mocno napięty pas biodrowy po jakimś czasie się poluźnia - ale przy odrobinie sprytu można temu zaradzić, co też wykorzystuję; plecak bez założonej osłony przeciwdeszczowej szybko przemaka; waga - sam w sobie jest ciężki; wygląd - jaskrawe kolory i flejtuchowaty kształt