nie wiem czy była tu mowa o przegrodach w plecaku ale jedyną rzeczą jakiej mi brakuje w moim fajnym i taniutkim plecaku jest podwójna komora. polecana szczególnie dla osób które często zmieniają miejsce noclegowe. kiedy wędruje to często codzień śpię gdzie indziej a wtedy krew mnie zalewa gdy muszę za każdym razem wywalić wszystko z plecaka by dostać się do śpiwora który jest na samym dole itp albo oprócz tego wypakowywanie plecaka 5 razy dziennie w celu odnalezienia danej rzeczy :) no i pas biodrowy to podstawa ale to ma każdy plecak turystyczny. może was zdziwię ale swój plecak kupiłam na promocji w supermarkecie geant (obecnie real) za około 50 zł (do tego gratis była jeszcze karimata i śpiwór:P). Ma 75 litrów, firma Robin Outhorn. jeżeli wzrost jest istotny przy zakupie plecaka to dodam że mam 162cm :D (plecak 75l uważam za idealny), ale niestety często jak go zapakuje to całośc waży 17-20 kg - ale nikt nie każe pakować "do pełna", zresztą wliczam w to namiot, plecak sam w sobie jest leciutki. właśnie widzę że znowu jest do kupienia w realu (są też mniejsze, 55 litrów), na allegro też jest. uważam że poza tą podzielną komorą niczego mu nie brakuje i jestem bardzo zadowolona od kilku lat i użytkuję go bardzo często (w ciągu ostatnich 2 lat spędzałam w górach co roku ponad kwartał). jak ktoś lubi wszelkie wiszące paski to będzie zawiedziony, bo ten postawiony jest na minimalizm jeśli chodzi o paski. ale jeżeli Ty jestes zainteresowana małym plecakiem i ekwipunek rozkładacie na kilka osób to jedna komora nie powinna ci przeszkadzać.

Odpowiedz z cytatem