... Plan był taki na nadchodzący wieczor: rozbić się na dziko w lasach niedaleko miejscowości Jeziora Wielkie... Niestety, oczko wodne w lesie, zaznaczone na mapie, w rzeczywistości okazało się wyschnięte, choć okolica potencjalnie ładna do rozstawienia namiotu...
P6027112.jpg
...Chciałem jednak wsłuchiwać się w odgłosy ptactwa w nocy na wodą... Miałem dość przejechanie i zmęczony byłem, to zawziąłem się żeby dotrzeć nad Jezioro Czyste przy kanale Gopło - Ostrowo, niedaleko miejscowosci Wójcin... Oto zdjecia z tego odcinka trasy:
P6027115.jpg w lesie na zachód od miejscowości Jeziora Wielkie
P6027118.jpgP6027119.jpgpogoda po drodze do miejscowości Wójcin
P6027120.jpgP6027123.jpgP6027124.jpgpare zdjęć z Wójcina
P6027128.jpgP6037142.jpgwidok z ambony i miejsce `rozbicia`
... w załączniku widok na Jezioro Czyste
... Tego wieczora w nocy, po rozłożeniu/ustawieniu namiotu, po wrzuceniu całego majdanu do środka, obejrzeniu zdjęć z całego dnia i prześledzeniu map jak następnego dnia bedę jechał, obudził mnie wrzask mi nieznany dotąd...ki wilkołak jaki czy co? Najpierw coś zaszczekało jak pies gdzieś jakieś może 50 metrów od namiotu, usłyszałem łamanie gałęzi potem znowu szczek czy wrzask -trudno to mi było określić - i nastąpił szybko oddalający się tętent kopyt... Tej nocy nie pospałem, mimo ze wodne ptactwo miało repertuar przeróżny i miło było wsłuchiwać się, to każdy inny szelest blisko namiotu budził mnie i ustawiał do czujności ... Dnia następnego okazało się że to sarna wydaje takie odgłosy jak jest zaniepokojona :D

Odpowiedz z cytatem