`Fajne pyliste drogi na twoich fotach! na pohybel asfaltom!` - skrobła Buba jakiś czas temu w tej relacji mej... I masz racje Buba! :D ...Na pohybel asfaltom :D więcej piachu, i takowoż było w ciągu dalszym :)...Z łąk tych wydostałem się (przecinając wcześniej kolejowe tory dawno nieużywane) do trasy 247 z Szubina na Kcynie albo na odwrót... Przeciąłem ją i dalej polem w stronę Pińska i tu musiałem zacząć korzystać z kolejnego arkusza mapy WZKart`u pod nazwa Nakło nad Notecią 1:100 000... Że bezdroża to i zakupić coś mocniejszego chciałem, kropnąć z jedną choć lufę żeby po tych piachach co się okazało co mnie czekały - a były i wtedy się już ich spodziewałem - rower pchać łacniej było :)... Okazało się jednak że w miejscowym sklepie nie dostanę, a po moim skwitowaniu: `Ano tak, przeca gorzelnie macie pod bokiem`, Pani rzekła:`No właśnie` ... I tyle... O `suchym pysku` w płyn nieodpowiedni, udało się mi jednak dojechać do wsi Słonawy, a z niech targać w lasach pomiędzy śródleśnymi wydmami w stronę drogi nr 241 :)...

... Przeciąłem ją i dalej polem w stronę Pińska i tu musiałem zacząć korzystać z kolejnego arkusza mapy WZKart`u pod nazwa Nakło nad Notecią 1:100 000... Że bezdroża to i zakupić coś mocniejszego chciałem, kropnąć z jedną choć lufę żeby po tych piachach co się okazało co mnie czekały - a były i wtedy się już ich spodziewałem - rower pchać łacniej było :)... Okazało się jednak że w miejscowym sklepie nie dostanę, a po moim skwitowaniu: `Ano tak, przeca gorzelnie macie pod bokiem`, Pani rzekła:`No właśnie` ... I tyle... O `suchym pysku` w płyn nieodpowiedni, udało się mi jednak dojechać do wsi Słonawy, a z niech targać w lasach pomiędzy śródleśnymi wydmami w stronę drogi nr 241 :)...
Odpowiedz z cytatem