Piękny opis trasy . Aż mi wstyd, żem jeszcze tej swojej trasy nie zrobił. Odwleka sie to przez remonty w chacie Nastawiałem się na tę sobote ale czasu miałbym tylko do max 17 aby zdażyć wrócić do domu więc też rezygnuję.
Cmentarz przy cerkwi widziałem. Musze też jeszcze raz przemyśleć trasę i pewnie odpuszczę poszukiwania cm. oznaczonego na jednej z map na północny-zachód od tego z IWŚ/cholerycznego. Troche za długa trasa mi wychodzi (ponad 35km) a jeszcze będąc tam w okolicy pasowało by wdepnąć i zobaczyć sławetne miejsce z pomnikiem UPA (lub szczątkami). Kusi również Kamionka - choc już po Twoim opisie widze, że łatwo nie będzie. Mam wyznaczoną jakąś drogę ze zdjęć z geoportalu wrzuconą do GPS-a i najwyżej pozwole by GPS mnie przeciągnął po krzakach - gorzej będzie stamtąd znów na szlak na Chryszczatą się dostać. W planach też jest odwiedzenie cmentarzy jednego przy czerwonym w kierunku przeł. Żebrak a drugi niedaleko szlaku do bazy Rabe (choć jak teraz patrzę w GPS-a i na mapę Compass-u to wygląda że tam 2 są - oba juz po odbiciu z czerwonego w strone bazy z tym że jeden schodząc po prawej a drugi po lewej mniej więcej w połowie długości odcinka czerwony-baza; jego namiarów jestem pewniejszy niż mapy).
Na Compass-ie jak i na Ruthenus-ie jest jeszcze jeden oznaczony na północ od Wierchu (750Compass-754 Ruthenus) - może to o ten Grześkowi chodziło?