No im więcej map tym lepiej, różne błędy na nich mozna znaleźć. W BN Compass jest już chyba opracowany najlepiej z wszystkich wydawnictw, Bieszczady IMHO jeszcze leżąNa Ruthenusa jeszcze poluję, póki co wspomagam sie jego internetową wersją. Nie ma na nim zaznaczonego cm. w kierunku przeł. Żebrak, na Compasie jest oznaczony w siodle między 894 a 906 - niedaleko masz zaznaczone pole bitwy.
Początkowo myślałem że Grześ odwiedził cm. na Jasielniku ale to raczej nie po drodze z przeł. Żebrak do Smolnika, za dużo paryji - wygląda na to że szedł grzbietem przez Magurę/Maguryczny (rózne nazewnictwo na mapach) i tam znalazł cmentarz, którego na mapach nie mamy.
A co do tego cmentarza, którego szukałas na Czartoryji - takie cos znalazłem - http://forum.bieszczady.info.pl/show...ll=1#post14309
Witamy w klubieNajmilej (choć najwięcej wysiłku kosztowało) wspominam znalezienie cmentarza w Bełchówce - niesamowite wrażenie jak nagle wśród drzew i krzaczorów zobaczy sie piękne piaskowcowe krzyże. Również Zawoje są dobrze ukryte przed ogółem i tylko niektórym chce się przedzierać przez krzaczory - ale to już nie to forum a BN
![]()

Odpowiedz z cytatem