Kolejne lata mijają a zagubione kapliczki nadal mnie intrygują. Czy jeszcze Roztocze ma kolejne swoje karty do odkrycia ?
--
Peleton rozmył się we mgle marzeń , pozostałem tylko ja jako rezerwowy zawodnik.
Trzeba było ruszyć, dopóki spękane kolejowe perony będą jeszcze mogły obsługiwać podróżnych dopóki nie runą. Niedługo nic na PKP nie będzie się opłacać
.
hm.P1050676.jpg
.
Szynobus mojej ulubione relacji Jarosław - Zamość powiózł mnie do serca Roztocza.
Wysiadłem na stacji Susiec rozglądając się z ciekawością wokół , bo nigdy tu nie byłem.
i juz na stacji pierwsza ciekawostka - jest tam podziemne przejście dla pieszych - to ewenement jak na taką małą stacyjkę
hm.P1050678.jpg
.
Początek planu już miałem zrealizowany, a teraz co dalej ?.
Dalej nic nie zaplanowałem więc należało to uczynić teraz.
Aby zrobić dobry plan dotyczący tego regionu posłużyłem się regionalnym produktem
.
hm.P1050680.jpg
.
Spokojnie nasączając się , patrzyłem na otwartą mapę i jest !
Wypatrzyłem miejsce o którym słyszałem że jest dobre na wakacyjny czas, a gdzie mnie jeszcze nie było . Nazywa się to Majdan Sopocki bo leży nad rzeczką Sopot.
Czem prędzej chciałem ruszyć ku przeznaczeniu , ale z boku zauważyłem bojową postawę dzikiej zwierzyny, a trzeba jej się bać
.
hm.P1050682.jpg
.
Nie chciałem zadzierać ze zwierzyną i wybrałem główniejszą drogę którą przemierzając mogłem podziwiać przydomowe ogródki pełne kwiatów o tej porze roku
(ups !... zdjęcie z kwiatami mi się zagubiło , jak znajdę to wkleją później)
Tym bardziej , że czeka mnie pierwszy punkt wakacyjnej przejażdzki. Białą polną drogą pomykam ku przeznaczeniu rozwijając w porywach zawrotną prędkość 9 km/h więc nawet miejscowy polonez mnię wyprzedził. (no doba - sam dałem mu się wyprzedzić)
.
hm.P1050686.jpg
.
Mknę polami , pomiędzy zbożami i tytoniami nie zważając że polne bąki chciały się dosiąść za free na moje ramiona.
Już po paru kilometrach pchany wiatrem i optymizmem zatrzymuję się nad zalewem na rzeczce Sobot.
Piaszczyste, zagospodarowane plaże kuszą w ten upalny dzień , mnie bardzie skusił obiekt z parasolkami obiecujący schłodzone , lane.
Patrząc na plażowiczów wyciągnąłem mapę , aby wymyślić następny etap podróży
.
hm.P1050693.jpg
.
Jak wymyślę to cdn.

Odpowiedz z cytatem