Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Wyjazd do RUMUNII - last minute 29.07 - 08.08.2012

Bieszczadnik Awatar marmota_m
    Na forum od
    10.2010

Domyślnie Odp: Wyjazd do RUMUNII - last minute 29.07 - 08.08.2012

No mnie się to jakoś dużo wydaje... Znajomi byli w ub roku w Fogaraszach właśnie - wyjazd z Podkarpacia, autem na gaz to fakt, ale im tygodniowy (coś kole 7-9 dni) wyjazd zamknął się w kwocie 550zł. Za wszystko... Aha 3 osoby, więc nawet auto nie było na max...
    Więc Miejscowy dobrego cytata rzucił

PS 550 na łba co by obywatel don Enrico nie wiercił dziury
    Ostatnio edytowane przez marmota_m ; 23-07-2012 o 20:13 Powód: PS
    idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozmieszczeni, że spotyka się ich na każdym kroku

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Oj tam, ale to jest last minute, bogatemu wszystko wolno! o

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2011
    Rodem z
    Piastowy

Cytat Zamieszczone przez Wędrowiec Zobacz posta
    W jakim sensie?
    w sensie, że drogo;
    np. moje pięcioosobowe pięcioplecakowe auto spaliło by paliwa za jakieś 700 zł na 2000 km (wiem, że paliwo to tylko część kosztów!),
    to dlaczego nie jedziecie osobówkami, jeżeli za przewóz 15-tu osób macie zapłacić co najmniej 6000 zł?..

Bieszczadnik Awatar krzychuprorok
    Na forum od
    10.2007
    Rodem z
    Rzeszów/Rymanów

Wędrowcu! przede wszystkim 1 dzień to za mało czasu, żeby znaleźć aż 7 osób na tygodniowy wyjazd. Wiem z doświadczenia, bo pisałem takie ogłoszenia 2 dni przed wyjazdem i nawet jedna chętna osoba się nie znalazła. Komfortowo jedzie się busem popijając piwko i nie interesując się drogą, no ale komfort kosztuje. Jednak każdy liczy się z kasą a wyjazd samochodem przy 4 osobach wyjdzie o połowe taniej na głowę. Będzie ciężko kogoś znaleźć, no ale powodzenia życzę.

Bieszczadnik Awatar Wędrowiec
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    Ciałem Lublin, sercem Bieszczady

Cytat Zamieszczone przez Miejscowy Zobacz posta
    w sensie, że drogo;
    np. moje pięcioosobowe pięcioplecakowe auto spaliło by paliwa za jakieś 700 zł na 2000 km (wiem, że paliwo to tylko część kosztów!),
    to dlaczego nie jedziecie osobówkami, jeżeli za przewóz 15-tu osób macie zapłacić co najmniej 6000 zł?..
    Niestety nie mamy samochodów, z kierowcami też jest kłopot...

Cytat Zamieszczone przez krzychuprorok Zobacz posta
    Wędrowcu! przede wszystkim 1 dzień to za mało czasu, żeby znaleźć aż 7 osób na tygodniowy wyjazd. Wiem z doświadczenia, bo pisałem takie ogłoszenia 2 dni przed wyjazdem i nawet jedna chętna osoba się nie znalazła. Komfortowo jedzie się busem popijając piwko i nie interesując się drogą, no ale komfort kosztuje. Jednak każdy liczy się z kasą a wyjazd samochodem przy 4 osobach wyjdzie o połowe taniej na głowę. Będzie ciężko kogoś znaleźć, no ale powodzenia życzę.
    Krzychu - tak jak pisałem wcześniej - nie mamy samochodu. To jest główny problem. W takim wypadku z Lublina będziemy mieli kilka przesiadek, nie chcę skłamać ile. Czytając opisy wyjazdów innych ludzi - 5 trzeba przyjąć minimalnie.

Decydując się na busa mieliśmy na myśli komfort, ale nie picie piwka czy olewanie trasy!
    Stanęliśmy przed wyborem - wynająć bus albo jechać z minimum 5ma przesiadkami za tą samą cenę. Więc wybór wydaje się być oczywisty - decydując się na tą pierwszą opcję odpada nam nieustanna gonitwa, kombinowanie przesiadek, pilnowanie bagażu non-stop etc. Ekipa była większa, ale sprawa trochę się "rypła" i próbuję jakoś uratować sytuację. Wiem, że znalezienie chętnych graniczy z cudem, ale jak to mawiają - nadzieja umiera ostatnia
    www.michalskalba.art.pl
    Homo sapiens carpathiensis

Na forum od
    01.2009
    Rodem z

Cytat Zamieszczone przez marmota_m Zobacz posta
    No mnie się to jakoś dużo wydaje... Znajomi byli w ub roku w Fogaraszach właśnie - wyjazd z Podkarpacia, autem na gaz to fakt, ale im tygodniowy (coś kole 7-9 dni) wyjazd zamknął się w kwocie 550zł. Za wszystko... Aha 3 osoby, więc nawet auto nie było na max...
    Więc Miejscowy dobrego cytata rzucił

PS 550 na łba co by obywatel don Enrico nie wiercił dziury
    Jeśli uda się z Polski zakupić prowiant za 100PLN/głowę który wystarczy na tydzień, to pomijając ubezpieczenie i "sytuacje awaryjne" nasz wyjazd powinien również zamknąć się w granicach 550 - 600 / głowę :) przy czym wyjazd z Lublina a nie z Podkarpacia (w dwie strony minimum 300 km więcej), trwający 11 dni, z czego ~ 3 - 4 w podróży.
    Ostatnio edytowane przez Wędrowiec ; 23-07-2012 o 21:28 Powód: uzupełnienie informacji
    www.michalskalba.art.pl

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2011
    Rodem z
    Piastowy

Niestety nie mamy samochodów, z kierowcami też jest kłopot...
    oki, paniał.
    szkoda, że wcześniej nie mogłeś dać znać, coś by się może wykombinowało - teraz dużo osób jeździ do Rumuni.
    cena Waszego busa jest normalna; autobusobus z Warszawy w Bieszczady (400km) kosztuje niecałe 80 zł, czyli proporcjonalnie za 2000km wychodziło by 400zł.
    to taniej niż by się samemu jechało autem, więc może kto się zgłosi. powodzenia!

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Jeśli uda się z Polski zakupić prowiant za 100PLN/głowę który wystarczy na tydzień,.

Przepraszam, że się wcinam, ale PO CO ?

Jedzenie w Rumunii jest tańsze.

Na forum od
    01.2009
    Rodem z

Chcemy wejść na górę i przejść pasmo bez schodzenia do schronisk/sklepów. Oczywiście w razie sytuacji awaryjnej będziemy się ewakuować, ale raczej nie w poszukiwaniu jedzenia :) Teoretycznie moglibyśmy kupić coś tam na miejscu, w ichniejszym supermarkecie, ale jakoś nie widzę grupy 8 osób robiącej zakupy ze słownikami w dłoni na 7mio dniowy wypad w góry...
    www.michalskalba.art.pl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)