Ponieważ technikalia interesują mnie jeszcze bardziej niż sam filmto jeszcze trochę za język pociągnę: co to jest flycam? Google wypluwa takie statywy na kamerzystę do stabilizacji obrazu podczas kręcenia filmów w ruchu - czy to o to chodzi?
Ponieważ technikalia interesują mnie jeszcze bardziej niż sam filmto jeszcze trochę za język pociągnę: co to jest flycam? Google wypluwa takie statywy na kamerzystę do stabilizacji obrazu podczas kręcenia filmów w ruchu - czy to o to chodzi?
Czterech panów B.
Tak bartolomeo - to taki stabilizator na aparat do kręcenia ujęć w ruchu. Normalnie trzymając aparat w ręku nie udało by się zrobić takich stabilnych ujęć - a dzięki niemu wychodzi jakby aparat dosłownie 'leciał' :) Oczywiście są wersje takie do montażu na kamizelkę metalową ale to do dużych i ciężkich kamer. Ja kupiłem taki niewielki Nano DSLR do wagi apratu max 2.5kg. Zabawy przy wyważaniu jest dużo ale 'gra warta świeczki'.
Efekt timelapse jest świetny ale nieźle zużywa sprzęt. Teoretycznie po kilku takich akcjach żywotność matrycy się kończy. :)
Do końca to tak nie jest. Gdyby tak było mało kogo byłoby stać robić takie filmy. Mój aparat zrobił w pół roku około 50000 zdjęć i ma się dobrze. Żywotność powinna dojść do 250000 zdjęć lub więcej, więc póki co się nie martwię
maciejka dokładnie tak - te chwile zostaną w nas na zawsze a obraz tylko będzie nam pomagał przypomnieć jak fajnie było. Już nie mogę się doczekać kolejnego wypadu. Szyna elektryczna już prawie gotowa więc nawet przespać się w nocy będzie można :D
Przepiękne ujęcia! Bardzo dobra robota!
całość bajkowa :))) a od 3.34 do 3.50 dla mnie najpiękniejsze :)
witam:)
a czy widzieliście to:
Bieszczady lato. Film 'sklejony' z 20139 zdjęć !!
jak dla mnie naprawdę dobra robota:)
na forum jestem naprawdę od nie dawna więc nie wiem czy już ten filmik się tu pojawił
Pzdr:)
Post pojawił się w wątku "Bieszczady w radiu i TV" (tak jest nawet w tytule i tamtego i Twojego postu) i został tutaj przeniesiony.
Czterech panów B.
szukałam w wyszukiwarce, ale nic mi nie znalazło więc wrzuciłam, ale dzięki za poprawienie :)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki