Strona 1 z 6 1 2 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Zajazd pod Caryńską znowu działa

Mieszany widok

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Domyślnie Zajazd pod Caryńską znowu działa

Zostałem poproszony o ogłoszenie tej nowiny.
    Zasłużony dla tego forum (trzy KIMB-y i kilka innych spotkać integracyjnych) Zajad pod Caryńską w UG znowu ruszył. Wątek ten nie ma być reklamą obiektu tylko zaproszeniem do dyskusji, ponieważ Jacek z radością udostępni kącik integracyjny dla naszego forum. Jeśli ktoś zawita do Ustrzyk Górnych niech, proszę, odwiedzi to miejsce i napisze co i jak. Ja (jeśli w ogóle uda mi się wyjechać) zrobię to dopiero w ostatnim tygodniu września. A nie ukrywam, że bardzo jestem ciekawy jaki jest ten nowy ZpC i ile zostało z dawnego klimatu, który współtworzyć będziemy również my sami. A chyba warto wrócić do pomysłu forumowych dyżurów.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Domyślnie Odp: Zajazd po Caryńską znowu działa

A mnie wydaje się że jest to jednak reklama!

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Cytat Zamieszczone przez tomekpu Zobacz posta
    A mnie wydaje się że jest to jednak reklama!
    Bzdura. ZpC to obiekt zaprzyjaźniony i na stałe wpisany w pejzaż naszego forum. I warto chyba odnotować ponowne jego otwarcie. Jest to więc tylko informacja, bo reklamy Zajazd, przynajmniej na tym forum, nie potrzebuje. A warto chyba mieć miejsce, gdzie można pójść i zapytać się, czy może jest ktoś z forum.

Byłem, widziałem. Sebastian oprowadził mnie po całym Zajeździe (co prawda na chwilę przed otwarciem).

Pękny obiekt, pokoje przynajmniej (***) po prostu najlepszy hotel w wyższych Bieszczadach. Kuchnia wspaniale wyposażona więc i pewnie jadło bedzie super ale... i piszę to z bólem nie zostało niestety nic ze starego klimatu Matragony czyli nocne życie w UG umarło razem z wyburzeniem starego budynku. Lacha nie ma, Kremenaros wieje nudą, Matragona "ubrała" się w ekskluzywne ciuszki i nie chce już bieszczadźkich nocnych marków bo "klient w krawacie jest mniej awanturujący" i jestem to w stanie zrozumieć. Dla mnie to tygodniowa rozrywka a dla właścicieli po prostu biznes. Pewnie zrobiłbym tak samo.

... a może jednak przesadzam. Jacku i Sebastianie dajcie trochę muzy wieczorem. Przynajmniej w weekendy.

nataliab
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Czesław Zobacz posta
    Byłem, widziałem. Sebastian oprowadził mnie po całym Zajeździe (co prawda na chwilę przed otwarciem).

Pękny obiekt, pokoje przynajmniej (***) po prostu najlepszy hotel w wyższych Bieszczadach. Kuchnia wspaniale wyposażona więc i pewnie jadło bedzie super ale... i piszę to z bólem nie zostało niestety nic ze starego klimatu Matragony czyli nocne życie w UG umarło razem z wyburzeniem starego budynku. Lacha nie ma, Kremenaros wieje nudą, Matragona "ubrała" się w ekskluzywne ciuszki i nie chce już bieszczadźkich nocnych marków bo "klient w krawacie jest mniej awanturujący" i jestem to w stanie zrozumieć. Dla mnie to tygodniowa rozrywka a dla właścicieli po prostu biznes. Pewnie zrobiłbym tak samo.

... a może jednak przesadzam. Jacku i Sebastianie dajcie trochę muzy wieczorem. Przynajmniej w weekendy.
    Byłam tam ostatnio i muszę się zgodzić z tobą. ZpC zmienił się strasznie i na dzień dziejszy jest bardziej hotelem niż zajazdem. Nocleg kosztuje 60zł od osoby. Pokoje na karty, plazmówki, eleganckie wnętrza i łazienki.... Niczym nie przypominające bieszczadzkiego kliamtu a bardziej eleganckiej nowoczesności aż trudo się do tego przyzwyczaić. Najczęściej jestem przyzwyczajona do schronisk lub bieszczadzkich pensjonatów, gdzie zawsze odnajduje klimat, ktoś gra na gitarze, można zagotować we wspólnej kuchni wode i poznać nowe osoby wymienić się doświadczeniami z szlaku. Można wspólnie usiaść w jadalni i biesiadować; A tu każdy jest zamknięty w swoim pokoju. Ten obiekt głównie będzie dla gości z Warszawy lub zagranicy a nie turystów. Dla ludzi z klasą i powagą polecam i zapraszam:) ( nie zapomne przemycania czajnika do pokoju w turystycznym ekwipunku by się napić tradycyjnej syfiastej pysznej kawy porannej xD)

Bieszczadnik Awatar manio
    Na forum od
    05.2004

Cytat Zamieszczone przez nataliab Zobacz posta
    Byłam tam ostatnio i muszę się zgodzić z tobą. ZpC zmienił się strasznie i na dzień dziejszy jest bardziej hotelem niż zajazdem. Nocleg kosztuje 60zł od osoby. Pokoje na karty, plazmówki, eleganckie wnętrza i łazienki.... Niczym nie przypominające bieszczadzkiego kliamtu a bardziej eleganckiej nowoczesności aż trudo się do tego przyzwyczaić. Najczęściej jestem przyzwyczajona do schronisk lub bieszczadzkich pensjonatów, gdzie zawsze odnajduje klimat, ktoś gra na gitarze, można zagotować we wspólnej kuchni wode i poznać nowe osoby wymienić się doświadczeniami z szlaku. Można wspólnie usiaść w jadalni i biesiadować; A tu każdy jest zamknięty w swoim pokoju. Ten obiekt głównie będzie dla gości z Warszawy lub zagranicy a nie turystów. Dla ludzi z klasą i powagą polecam i zapraszam:) ( nie zapomne przemycania czajnika do pokoju w turystycznym ekwipunku by się napić tradycyjnej syfiastej pysznej kawy porannej xD)
    Pozwól że się z Tobą nie zgodzę ,a to dlatego że byłem w Zajedzie ten weekend i mam przeciwne zdanie.Klimat zawsze robią ludzie a nie miejsca więc opowiadanie typu że klimat jest tylko w schroniskach jest bzdurą Piszę tak dlatego że ostatnio byłem w schronisku bieszczadzkim przez grzeczność nie powiem w którym bo wiele razy był tam cudowny klimat, gdzie z grupą przyjaciół wyciągneliśmy gitary ale przeszkadzały one grupie młodzieży w grze w karty i imprezowaniu(dosłownie usłyszeliśmy że jak chcemy śpiewać to lepiej żebyśmy sobie poszli do ogniska bo tu to przeszkadza) Nie chcąc interweniować u gospodarzy (bo byli zajęci) po prostu przenieśliśmy się na zewnątrz. Natomiast w ten weekend byliśmy w Zajedzie i rzeczywiście cześć hotelowa jest "elitarna" natomiast klimat na obydwu salach się nie zmienił czego przykładem jest to że po koncercie który się tam odbywał graliśmy i śpiewaliśmy z tam poznanymi turystami do późnych godzin nocnych a nawet umówiliśmy się na drugi dzień i powtórzyliśmy zabawę tylko już w znacznie większym gronie.Reasumując nie oceniajmy czegoś po wyglądzie bo może to być złudne.Nie jest to jakaś kryptoreklama Zajazdu tylko opinia dotycząca wielu miejsc w Bieszczadach

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

A jednak reklama, i to tzw szeptana, najlepsza. W ZpC byłem 2 razy, w sumie jakieś 5 minut, nie moje klimaty. I chyba pomyliłeś słowo forum z KIMB.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez tomekpu Zobacz posta
    A jednak reklama, i to tzw szeptana, najlepsza. W ZpC byłem 2 razy, w sumie jakieś 5 minut, nie moje klimaty. I chyba pomyliłeś słowo forum z KIMB.
    Ja nie widzę tu reklamy a tylko informację.
    a swoją drogą dobrze napisał Czesław
    czyli nocne życie w UG umarło razem z wyburzeniem starego budynku. Lacha nie ma, Kremenaros wieje nudą, Matragona "ubrała" się w ekskluzywne ciuszki i nie chce już bieszczadźkich nocnych marków bo "klient w krawacie jest mniej awanturujący" i jestem to w stanie zrozumieć.
    .... a przecież mi żal .....

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    Kraków

Moim zdaniem jest to reklama informacyjna. :)
    Nie wiem o czym mówicie, nigdy nie poczułam tego miejsca. Dla mnie knajpa jakich wiele w Bieszczadach, czyli taka, gdzie źle karmią. Byłam przez chwilę na jednym z KIMB w Caryńskiej, fajna impreza, fatalne żarcie.
    W ogóle w Ustrzykach G. fatalnie karmią. Schodząc z gór nie ma fajnego miejsca, gdzie można odpocząć i posilić się. Mam zwyczaj obserwować miejscowych i przewodników, idę tam, gdzie oni się stołują. W ubiegłym roku była to zwykła przyczepa koło parkingu, gdzie podawali znakomite pierogi. W tym roku pozostały mi sklepy z nieprzyzwoicie drogim towarem.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004

Red face Odp: Zajazd po Caryńską znowu działa

I zapewne zmieni się klient docelowy. Wycieczki, zielone szkoły - przedłuży to znacznie sezon. A co do krawatu.. jak uruchomią SPA i kryty basen to się tam pokaże, w krawacie. Teraz najbliżej jest Czarna.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)