Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: Daj spokój Lucyna [wydzielony]

Bieszczadnik Awatar mavo
    Na forum od
    11.2008

Domyślnie Odp: Daj spokój Lucyna [wydzielony]

To może ja z racji tego że jestem jednym z nielicznych depozytarjuszy treści inkryminowanego postu króciutko go omówię.
    A więc SB prosi w nim forumowiczów o wyrozumiałość i nie uleganie emocjom względem Lucyny.Padło tez na końcu nie do końca zrozumiale prze ze mnie słowo krasawica czy może maja krasawica.Tylko tyle.
    PS Zaskoczony postem SB nie widzianym już na forum szmat czasu już zacząłem myśleć że trzeba by było pomyśleć o ubiciu wołu a tu kolejny klops.

Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

I jeszcze było coś o stosunku ogółu, jaki się SB nie podoba, wobec Lucy...i żeby ten stosunek odstosunkować. Jak zrozumiałem to SB jest zwolennikiem Lucy i rości sobie prawo wyłaczności ...hmmm...moze to nadinterpretacja??
    Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Chciałem również Szanownego Moderatora powiadomić, iż był to cytat historyczny (oczywiście poza sformułowaniami odnoszącymi się imiennie do Lucy alias Sonki).

Jakoś tak już po wojnie Bierut molestował Stalina, aby kazał powypuszczać z łagrów niedobitki KPP-owców, jacy się być może jeszcze gdzieś uchowali żywi (po czystce w 1937 r.). W rozmowie uczestniczył Beria i w pewnym momencie właśnie on zwrócił się do Bieruta tymi słowy:

"A czto wy tak prijebilis' k towariszczu Stalinu? Otjebities' wy ot niewo, ja Beria tak wam goworiu!".

Cytat ten przytacza wielu historyków, nie chce mi się w tej chwili latać za jego bibliograficznym źródłem. A niedyskrecja wyszła od samego Bieruta, który po powrocie do Warszawy żalił się swoim towarzyszom, jak to go w Moskwie spostponowano.

Myślę zatem, że teraz - w ww. historycznym kontekście - mogę przypomnieć (na wyrażone tu życzenie) mój wczorajszy post, napisany - jakżeby inaczej - w obronie czci kobiety:

A czto wy tak prijebilis' k niej?
    Otjebities' wy ot Lucy alias Sonki, wsio rawno, mojej krasawicy!
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    Kraków

Szanowny Panie Prezydencie KIMB, nie jestem Lucy lecz rzecznikiem forumowym Lucy. Musicie mi uwierzyć na słowo, nie jestem wstanie udowodnić, że nie jestem przysłowiowym wielbłądem. Mam kontynuować jej pracę i naprawić błędy. Sama Lucy nie ma prawa tu wrócić, podobnie na tg. Jej odejście z for grupa przyjęła może nie z radością, ale z ulgą. Ona jest uzależniona od for, nie ma prawa pogrążać się w nałogu. Poza tym ma pracować nad stroną, która przekształca się w serwis. Zapewniliśmy jej wszystko, ma dostęp do galerii z dziesiątkami tysięcy zdjęć, fotografie darowali jej znakomici nasi bieszczadzcy fotograficy i koledzy z for, dziesiątki książek, może brylować na spotkaniach, konferencjach, promować Bieszczady w ciszy i spokoju. Ma pracować na rzecz Bieszczadów, to jest jej zadanie.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witaj Wojtku

Cytat Zamieszczone przez Wojtek1121 Zobacz posta
    Szkoda , że nie mogłem przeczytać postu SB , musiałem do nie go zadzwonić aby się dowiedzieć co napisał. Uważam , że nic strasznego w jego poście nie było co by trzeba było go usunąć. Może by przywrócić wtedy dyskusja nabierze rozmachu.
    A niby o czym miałaby być ta dyskusja?
    Dawni uczestnicy tego forum znają tą całą historię.
    Odgrzewać kotlety?

Kazik staje jako rycerz.
    Ten średniowieczny przepełniony kodeksem rycerskim.
    Acz zaliż ta Dama kontenta z tego?

Pozdrawiam przy okazji Kazika i miło widzieć Ciebie na tym forum.
    Może będę częściej zaglądał tutaj

Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez Michał ; 21-08-2012 o 18:11 Powód: literek kilka wstawiła potrzeba uzupełnienie postu :-)

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Stały Bywalcze - gratuluję uporu. Zostanę jednak przy swoim, ten cytat nie był nam do niczego potrzebny. Co więcej nie uważam za słuszne przywoływanie Berii jako autorytetu w jakiejkolwiek sprawie.

Sonka - moderatorzy absolutnie nie zamierzają się do rady Bywalca wyrażonej słowami Berii dostosować. Wręcz przeciwnie, Twoje działania na forum będą bacznie obserwowane i ewentualne łamanie regulaminu forum będzie z całą surowością karane. Podjęłaś się bardzo trudnego zadania, mam nadzieję, że zdajesz sobie z tego sprawę. Zwracam Ci także uwagę, po raz ostatni, że nie jesteś na forum niczyim rzecznikiem ani reprezentantem.

A forumowiczom przypominam, że w sytuacji przekroczenia regulaminu przez kogokolwiek najlepszą metodą reakcji jest raportowanie postu, służy do tego ta tajemnicza ikonka z wykrzyknikiem w lewym dolnym rogu każdego postu:

Temat został moim zdaniem wyczerpany, zapraszam do dyskusji o Bieszczadach, burzach, bajerach i agroturystykach.
    Czterech panów B.

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

Domyślnie Odp: Zaproszenie na spotkanie

Cytat Zamieszczone przez Sonka Zobacz posta
    Serdecznie zapraszam na wyjątkowo atrakcyjne [...] spotkania
    Lucyna? a Sonka będzie???
    Ostatnio edytowane przez bartolomeo ; 03-11-2012 o 06:33 Powód: Dodałem cytat dla czytelności po przeniesieniu dyskusji do innego wątku
    "Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez Pastor Zobacz posta
    Lucyna? a Sonka będzie???
    Dobre...dawno się tak nie uśmiałem....
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    Kraków

I jak tu Pana nie kochać? Będzie Lucy, będzie i Sonka. Będziemy obie. Dużo osób będzie, zapowiedzieli się przewodnicy, fotograficy przyrody. Będą nawet zakapiorzy, będzie nawet Inka.

Satyryk Roku 2009
    Satyryk Roku 2008
    Awatar Pastor
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    Nowe Rybie

Cytat Zamieszczone przez Sonka Zobacz posta
    I jak tu Pana nie kochać? Będzie Lucy, będzie i Sonka. Będziemy obie. Dużo osób będzie, zapowiedzieli się przewodnicy, fotograficy przyrody. Będą nawet zakapiorzy, będzie nawet Inka.
    Będzie również (zdecydowanie tak) GrupaPastoralna z Nowego Rybia!
    Spieszę jednak uspokoić Szan. Organizatorów, zaniepokojonych perspektywą braku miejsc.
    GrupaPastoralna, podobnie jak GrupaBieszczady jest jednoosobowa. Liczę Lucynko że tutaj lub na pw rzucisz jakiś namiar gdzie Grupa mogłaby przenocować dwie doby (pokój jedno- lub dwu-osobowy).
    .................................................. ............................................... Pozdrawiam Pastor ręką własną

PS1 Czemu piszesz do mnie Pan, przecież jesteśmy na Ty! Rozumiem że ze względów formalnych podpisujesz swoje posty jako Sonka ale wstydzić się starej znajomości????

PS2 Czemu Sonka nie ma konta na fejs....??? Niepotrzebne czy co??? + P....
    "Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)