Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 122

Wątek: Najgorszy sezon w Bieszczadach od 10 lat

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2007
    Rodem z
    Puławy (te lubelskie)

Domyślnie Odp: Najgorszy sezon w Bieszczadach od 10 lat

misiekjakub Ja po prostu nie lubię oceniać ludzi po kilku napisanych słowach ,gdzie wcale nie musimy dobrze zrozumieć piszącego.
    Sam nie lubię komercji.Z nostalgią wspominam bieszczadzkie lata 80.
    Za Soliną i dzisiejszym Polańczykiem nie przepadam.Ile piękniej Polańczyk wyglądał pod koniec lat osiemdziesiątych.
    Wypad w Bieszczady zaś znaczy dla mnie o wiele więcej niż zachodnie czy południowoeuropejskie kurorty,w których zresztą też można wiele piękna zobaczyć i doświadczyć wspaniałych chwil.
    Ale też lubię się napić wieczorem w schronisku piwo czyli alkohol.Chciałbym mieć więcej pieniędzy,żebym mógł częściej w te ukochane Bieszczady pojechać.
    A idąc Waszym tokiem myślenia to wobec tego liczy się tylko alkohol i kasa.
    Jeszcze raz: nie można po krótkim poście oceniać człowieka.Zresztą to forum chyba nie jest do tego.

Bieszczadnik Awatar meg
    Na forum od
    05.2011
    Rodem z
    Rzeszów, Poland

Domyślnie Odp: Najgorszy sezon w Bieszcadach od 10 lat

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Miejscowym to pewnie obojętne, martwi się raczej napływowy biznes,
    ja mam informacje od osadników - czytaj nie napływowych biznesów do Cisnej czy Wetliny; ludzie i tam zaczynają odczuwać kryzys - problem z turystyką, pada wypał etc

A czy w Rzeszowie nie masz dyskotek (bądź innym imprezowni) że po to jeździsz właśnie w bieszczady?
    obawiam się że nie tylko Rzeszowiaki chleją w krzakach nad Soliną Solina to najlepiej zimą - oprócz kuracjuszy w Polańczyku to dzicz i głusza - zero turystów

phantom gdzie się wybierasz 10.09, bo kto wie, może się miniemy na szlaku

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

W dziwną stronę poszła ta dyskusja.

Każdy szuka w Bieszczadach czego innego.
    Ja znajduję to czego szukam - wędrówek po górach, spotkań z ciekawymi ludźmi.

W tym roku w piękny lipcowy wieczór siedząc sobie przy ognisku na bazie w Łopience i słuchając jak moi dużo młodsi koledzy grają na dwóch gitarach a ludzie śpiewają pomyślałam sobie - jak to cudownie, że mogę znowu usiąść przy ognisku, tym razem z ludźmi, którzy są młodsi ode mnie o ponad 30 lat i śpiewać znowu te same piosenki.

Dla mnie przez te ponad 40 lat od kiedy byłam w Bieszczadach pierwszy raz nie wiele się zmieniło, bo nocuję stale w miejscach o podobnym standardzie.
    Góry stoją jak stały, ludzie się zmieniają, starzeją się, ale zawsze jest z kim pogadać.

Zawsze też znajdzie się ktoś nowy zauroczony Bieszczadami (i innymi górami) tak jak ja.

Zmieniło się tylko tyle (dla mnie na ogromną korzyść), że można jechać na Ukrainę, co dawniej było absolutnie niemożliwe.
    Czasem więc wybieram tą opcję, głównie po to aby poznać coś nowego.

Nie mam zbyt dużych wymagań, ale jednak zależy mi - jeżeli śpię na kwaterze aby było czysto i tu nie rozumiem podkreślania na każdym kroku "ja wolę jak jest brudno"
    Ja nie - ja lubię jak jest czysto

Jednak całkowicie rozumiem ludzi, którzy szukają w Bieszczadach zupełnie czegoś innego niż ja, mają do tego prawo.
    Szukają - i nie znajdują, bo to co "niby" miało być dla nich, np. dla tych co lubią imprezy, lub chcą się popluskać w wodzie w rzeczywistości jest oferowane w innych miejscach dużo lepsze (np. w Niemczech, na Słowacji, na Węgrzech)
    I rozumiem ich rozczarowanie.

Tacy, którzy się rozczarowali więcej w Bieszczady nie przyjadą, bo tutaj nie ma np. kąpieliska termalnego, bo miejsca na imprezy nieciekawe itd.

A ja pewnie przyjadę znowu, tylko ze na mnie i mnie podobnych tutejsi mieszkańcy nie zarobią tak jak by chcieli.

P.S. Właśnie się dowiedziałam że 28-30.09 znów jadę w Bieszczady z grupą niepełnosprawnych z całej Polski. Będziemy wchodzić na Tarnicę, kolejny szczyt z "Korony Gór Polski" w ramach akcji "Razem na szczyty".
    Cieszę się podwójnie - raz, że jadę w Bieszczady, dwa - że jadę z tak fajną grupą.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta

Nie mam zbyt dużych wymagań, ale jednak zależy mi - jeżeli śpię na kwaterze aby było czysto i tu nie rozumiem podkreślania na każdym kroku "ja wolę jak jest brudno"
    Ja nie - ja lubię jak jest czysto

.
    Czystosc to fajna rzecz, ale zaczyna razic jak jest wynaturzona. Jak przeradza sie wszedzie w laboratoryjna sterylnosc i wylizywanie wszystkiego wokol do obłedu- zaczyna draznic.. Slodki torcik to wspanialy deser ale odzywiajac sie przez tydzien przeslodzonym torcikiem mozna zwymiotowac i czlowiek zaczyna marzyc o kiszonym ogorku...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar meg
    Na forum od
    05.2011
    Rodem z
    Rzeszów, Poland

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    Czystosc to fajna rzecz, ale zaczyna razic jak jest wynaturzona. Jak przeradza sie wszedzie w laboratoryjna sterylnosc i wylizywanie wszystkiego wokol do obłedu- zaczyna draznic.. Slodki torcik to wspanialy deser ale odzywiajac sie przez tydzien przeslodzonym torcikiem mozna zwymiotowac i czlowiek zaczyna marzyc o kiszonym ogorku...
    zastanawiam się buba gdzie ty nocowałeś że spotkałeś wynaturzoną czystość? czysty pokój, kuchnia i łazienka to raczej powinien być standard w cywilizowanym kraju zwłaszcza że za to się płaci i to nie 5, 10zł

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez meg Zobacz posta
    zastanawiam się buba gdzie ty nocowałeś że spotkałeś wynaturzoną czystość? czysty pokój, kuchnia i łazienka to raczej powinien być standard w cywilizowanym kraju zwłaszcza że za to się płaci i to nie 5, 10zł
    Nie chodzi tylko o noclegi- ogolnie o tendencje wszystkiego wokol.. Odswierzanie wszedzie scian co rok lub dwa, wszedobylski smrod swiezej farby i detergentu, remonty, remonty, remonty, scinanie trawy ze wyglada jak pomalowany beton i jak juz dawno nie mialam okazji poszurac na chodniku w jesiennych lisciach.. Ludzie bioracy prysznic 3 razy dziennie, zlewajacy sie antyperspirantami i nawet kapiacy w nich dzieci, wyblyszczone auta, podciete drzewa, wydarte do ziemi krzaki, gladziutkie drogi i chodniki i ubrania z metalami ciezkimi "coby nie lapac zapachu".. Potworna chemia we wszystkim "aby walczyc z zarazkami".. Uporzadkowanie wszystkiego i skatalogowanie...Zamkniecie swiata w rowne ramy, normy, standardy... Swiat jak z klockow lego- jak bez zycia...

Wiec na takim tle troche chaosu, ublocone buty, krowia kupa i pajeczyna pod sufitem obłednie cieszy! Moze nawet nie dlatego ze jest taka wspaniala ale jako przeciwwaga..
    Ostatnio edytowane przez buba ; 05-09-2012 o 11:34
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Nie chodzi tylko o noclegi- ogolnie o tendencje wszystkiego wokol.. Odswierzanie wszedzie scian co rok lub dwa, wszedobylski smrod swiezej farby i detergentu, remonty, remonty, remonty, scinanie trawy ze wyglada jak pomalowany beton i jak juz dawno nie mialam okazji poszurac na chodniku w jesiennych lisciach.. Ludzie bioracy prysznic 3 razy dziennie, zlewajacy sie antyperspirantami i nawet kapiacy w nich dzieci, wyblyszczone auta, podciete drzewa, wydarte do ziemi krzaki, gladziutkie drogi i chodniki i ubrania z metalami ciezkimi "coby nie lapac zapachu"..

Wiec na takim tle ublocone buty, krowia kupa i pajeczyna pod sufitem obłednie cieszy! Moze nawet nie dlatego ze jest taka wspaniala ale jako przeciwwaga..
    Buba, chyba nie możesz pojechać do Niemiec, Austrii i Szwajcarii

Sorry za OT.

Mi się też nie podobają takie odpicowane ogródki, ale lubię czyste ubikacje.

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Gdzies znalazlam kiedys grafike pt "Swiat do ktorego dążymy". Juz nie mamy daleko a wiekszosc spoleczenstwa pewnie na kolanach z zachwytu

Buba, chyba nie możesz pojechać do Niemiec, Austrii i Szwajcarii

.
    Bylam w Niemczech i Austrii... I chyba pomine to milczeniem
    Ostatnio edytowane przez buba ; 05-09-2012 o 11:46

Bieszczadnik Awatar meg
    Na forum od
    05.2011
    Rodem z
    Rzeszów, Poland

Mi się też nie podobają takie odpicowane ogródki, ale lubię czyste ubikacje.
    ja też lubię jak jest czysto, jak nie ma strachu przed położeniem plecaka na podłodze czy śpiwora na łożku

krowia kupa
    za dziecka spędzałam sporo czasu u dziadków na wsi więc nie jestem fanką krowich placków zwłaszcza tych na podwórku a tak poważnie Buba to może te droższe noclegi tak mają, bo w tańszych nie spotkałam odpicowanych ogródków, świeżej farby etc

podciete drzewa, wydarte do ziemi krzaki, gladziutkie drogi i chodniki
    Ty na pewno o Bieszczadach? bo chodników tam mało a drogi główne są coraz gorsze - robi się fala dunaju powoli

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez meg Zobacz posta
    ja też lubię jak jest czysto, jak nie ma strachu przed położeniem plecaka na podłodze
    oj jest strach i to wielki ... na jednej kwaterze wlasciciele chcieli od nas sciagac kase za malowanie bo pobrudzilismy plecakami sterylna sciane.. i nawet komara nie zabijesz na suficie bo bedzie awantura - musisz sie dawac gryzc...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)