"G.MOTYKI nawet nie czytaj,wiele faktów zataja i przeinacza."
-Ty za to pewnie poleciłbyś gerharda. również polecam Motykę - mam jego "w kręgu łun w bieszczadach". można spotkać się z opinią na temat Motyki, że za bardzo sprzyja on UPA -stąd niektóre negatywne komentarze. ja zupełnie nie mam takiego o nim wrażenia. informacje wydają mi się przedstawione w sposób rzetelny i co najważniejsze -obala całą propagandę jaką zasiano w mózgach za prlu. z czasem warto sięgnąć po różną literaturę, także tą komunistyczną, żeby zobaczyć jak sytuacja i problem polsko - ukraiński został przedstawiony w prlu a jak jest przedstawiany dzisiaj. ja już dawno przestałam dociekać która ze stron miała rację, gdzie było więcej ofiar ludności cywilnej itp. obie strony dopuściły się masakrycznych zbrodni, żadna nie była bez winy. a konflikt wcale nie zaczął się w '43. przymierzam się do czytania książki jaką niedawno polecił i umieścił Browar ale nie mam zamiaru czytać przez komputer więc dopiero formatuję ją sobie aby jak najlepiej zmieściła się na wydruku, wydaje się bardzo ciekawą pozycją ale wypowiem się jak przeczytam trochę więcej :}

Odpowiedz z cytatem