Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Krym

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Krym

Tym razem byłam na Krymie zupełnie inaczej - "służbowo" jako pilot grupy autokarowej.
    Muszę przyznać, że spełniłam moje ciche i tajne marzenie - aby się chociaż raz tam przespać w porządnym hotelu i móc się pomalować
    Mieszkałam w Ałuszcie.

Grupa była bardzo sympatyczna i wesoła - z Dolnego Śląska, zazwyczaj potomkowie repatriantów z okolic Tarnopola.
    Wracając zahaczyliśmy też o Tarnopol i Lwów.

Ale najważniejsze, że zupełnie niespodziewanie w Grocie Golicyna spotkałam Don Enrico !
    Niestety ponieważ ja byłam "służbowo" nie było możliwości spełnienia tam toastu szampanem, do czego ta grota służyła.

Fotorelacja za 3-4 dni jak się nieco ogarnę.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Krym

Dziwny jest ten świat, mały jest ten świat. Jadąc nawet tysiąc kilometrów i chowając się w ciemnej pieczarze nigdzie nie uciekniemy.
    To niesamowite spotkanie z Basią nie mogło się zdarzyć, a jednak się zdarzyło.
    Gdzieś tam, w dalekim świecie wśród mnogości przemieszczających się tłumów , zajęta pilnowaniem swych owieczek została zaskoczona tak samo jak ja.
    Jakże miłe, choć krótkie spotkanie wpiszę na listę niezapomnianych spotkań.
    Tą listę otwiera Wiesia w Łopience , potem było zaskoczenie z Jackiem, zimowa Małgosia u Lutka ... co jeszcze może się zdarzyć ?
    Ale dość prywatnych dygresji - wracajmy na Krym.
    Basiu ! czekamy na ciąg dalszy.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Tyle mam obecnie różnych spraw (miedzy innymi od piątku jadę w Bieszczady, z grupą z ludzi w akcji "Razem na szczyty" o czym już pisałam), że sama nie wiem kiedy opracuję zdjęcia.

Do swojej listy "niespodzianych i nie zapomnianych spotkań" zaliczam spotkanie dwa lata temu z Bubą we Lwowie, kiedy do nieznajomej osoby na ulicy Krakowskiej podeszłam i spytałam "przepraszam czy Ty jesteś Buba ?", bo znałam ją tylko ze zdjęć na forum.

Dzień wcześniej z Januszem w "Puzatej Chacie" również we Lwowie, oraz ponad rok temu ponownie z Bubą w Przemyślu w przejściu podziemnym na dworcu PKP.

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

jakos to tak jest z ta Basią ze zawsze sie na nia wpada zupelnym przypadkiem w miejscu gdzie by sie czlowiek zupelnie tego nie spodziewal acz zawsze gdzies na wschodzie
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witaj Buba

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    jakos to tak jest z ta Basią ze zawsze sie na nia wpada zupelnym przypadkiem....
    Ehe. Widzę/czytam, że jednak częściej można się spotkać gdzieś w świecie, ale nie w Bieszczadach.
    Forumowicze, ale nie bieszczadniki?
    Jakoś to tak jest z tą Bubą

Pozdrówka serdeczne

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Michał Zobacz posta

Forumowicze, ale nie bieszczadniki?
    Jakoś to tak jest z tą Bubą
    Bieszczadnikiem to ja raczej juz tylko formalnie i z sentymentu.. Acz o wschodnie bieszczady czasami zahacze...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

widzę że żeście wrócili cali i zdrowi !!! ....czekam / -my na RELACJĘ !!!! ( szkoda , że nie przy gruzińskim winku )
    ps . rozbawił mnie twój sms : '' POZDROWIENIA Z MIEJSCA GDZIE Z JEDNEJ STRONY POWIEWA ROSYJSKA FLAGA NA CZECZEŃSKIM POSTERUNKU A Z DRUGIEJ WALAJĄ SIĘ SZKIELETY ZMARŁYCH NA DŻUMĘ " ......

Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez tomas pablo Zobacz posta
    widzę że żeście wrócili cali i zdrowi !!! ....
    ano kolejny raz sie udalo

szkoda , że nie przy gruzińskim winku )
    :
    Takowego i my nie mamy nie przywiezlismy zadnego winka bo bagaz by przekroczyl ustalony ciezar jako ze sie nam zachcialo kupowac po antykwariatach stare radzieckie ksiazki

ps . rozbawił mnie twój sms : '' POZDROWIENIA Z MIEJSCA GDZIE Z JEDNEJ STRONY POWIEWA ROSYJSKA FLAGA NA CZECZEŃSKIM POSTERUNKU A Z DRUGIEJ WALAJĄ SIĘ SZKIELETY ZMARŁYCH NA DŻUMĘ " ......
    Miejsce to robilo naprawde spore wrazenie A jeszcze wieksze musialo robic na naszym przypadkowym wspoltowarzyszu- mlodym Kolumbijczyku ktory przylecial spotkac sie z dziewczyna z Litwy i prawie do konca wierzyl ze leci samolotem do USA do stanu Georgia Tylko lot sie jakos dluzyl i dluzyl... Twierdzil ze kolumbijskie prochy to nic w porownaniu z ta jego zakrecona wycieczka
    Ostatnio edytowane przez buba ; 01-10-2012 o 17:12

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)