Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
Każdy powinien sam dojść do pewnych smaczków,tajemniczek i ciekawostek.Takie podane na tacy słabo smakują.Jednocześnie trzeba ostrożnie szafować pewnymi informacjami - jak to piszę to forum obserwuje m.in. 118 osób niezalogowanych.Kto wie kim oni są? Może wśród nich są handlarze jajami rzadkich gatunków ptaków np orłów, może kopacze poszukiwacze zainteresowani np grobami czy okopami ... W takim Bruśnie (Roztocze) stał sobie aniołek od 100 lat, nikomu nie wadził,ostatnio cmentarz stał się znany,obfocony, zaprezentowany w necie i aniołka ktoś zwędził.
Jest tysiąc przykładów degradacji fajnych miejsc tylko po tym,jak ktoś w necie je opisał. Dlatego mogę na priv czy w bezpośredniej rozmowie znanym mi ludziom powiedzieć to i owo ale rozpisywanie się publiczne uważam za szkodliwe.
Browar ma rację !

Ale znowu pisanie tutaj taką manierą "doszliśmy do takiego potoku i widzieliśmy tamten wodospad", bez podania jego nazw trochę mnie denerwuje. A niektórzy tutaj na forum mają metodę pisania właśnie taką manierą "dla wtajemniczonych".

Tak jakby robili coś nielegalnego, a przecież tak nie jest !

Tak poza tym - to myślę sobie, że do pisania nikogo się nie zmusi.
A z drugiej strony, czytając relacje na kilku forach widzę, że można nudno napisać o super udanej wyprawie w Himalaje a bardzo ciekawie o 1-dniowej wycieczce na Pogórze Przemyskie (czego tutaj są liczne przykłady)