Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Zaręczyny w Bieszczadach

Question Zaręczyny w Bieszczadach

Witam serdecznie.

Mam prośbę do was.
    Wybieram się na w pierwszy lub drugi weekend listopada w Bieszczady w wiadomym celu (tytuł tematu). Mam wybrany szczególną datę, która będzie w stylu 2222 dzień razem.

Jako bazę wypadową potrzebuję domek/apartament o komfortowych warunkach na 2 dni w cenie max 200zł/noc dla 2 osób - (raz w życiu się można szarpnąć) jak np. te domki domkinadzalewem.net
    Najlepiej jakiś tego typu komfortowy domek czy apartament koniecznie z kominkiem :) w okolicach Ustrzyk Górnych, Cisnej, Baligrodu, Wetliny, jeśli nie to gdzieś dalej.

Jak jest z pogodą w listopadzie? Pytanie może trochę głupie bo nigdy nic nie wiadomo, ale czy nastawić się raczej na aurę zimową czy jeszcze jesienną. W sumie to ten śnieg by mi nie przeszkadzał, chodzi mi tylko o to coby szlak był w miarę przetarty żeby się nie zgubić :))
    W góry pójdziemy ogólnie pierwszy raz, jeśli dobrze pójdzie to pewnie będziemy wracać często żeby powspominać :)

Pytanie do was gdzie lepiej się oświadczyć? Myślałem nad 3 miejscami:
    Tarnica-wędrówka szlakiem z Wołosatego coby się dziewoja nie zmęczyła zbytnio, ale pytanie jaką porę na to wybrać. Nie chciałbym trafić akurat na szczyt w momencie kiedy nie będzie nawet miejsca aby usiąść. (chyba że teraz poza sezonem już tlumów niema). Na szczycie krótka scenka i jesteśmy (albo nie jesteśmy) zaręczeni :D

Kremenaros - dzięki temu mogę się oświadczyć nie w Polsce nie zagranicą ale jednocześnie w 3 Państwach :)

Innespokojne wzniesienie, z ładnym widokiem

Ponieważ nie spotkałem jeszcze takiego tematu to prosiłbym aby go przypadkiem jakiś moderator nie usuwał, a może w tym temacie będą sie pojawiać warte do wiedzenia miejsca.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Zaręczyny w Bieszczadach

No pięknie, tylko masz problem.
    Gdzie znaleźć intymny domek z kominkiem który będzie blisko Kremenarosa, lub Tarnicy ?
    Albo jedno, albo drugie, chyba że chcesz smignąć 50 kilosów z Bystrego.

To zależy jakie "blisko" mamy na myśli. Na pewno bliżej niż Solina jeśli by się dało.

Bieszczadnik Awatar krzychuprorok
    Na forum od
    10.2007
    Rodem z
    Rzeszów/Rymanów

Ciężko stwierdzić jaka będzie pogoda w listopadzie, śniegu może jeszcze nie być, ale zimno już na pewno.

Cytat Zamieszczone przez piotru Zobacz posta
    W góry pójdziemy ogólnie pierwszy raz, jeśli dobrze pójdzie to pewnie będziemy wracać często żeby powspominać :)
    No właśnie, czy dziewczyna na pewno dobrze będzie wspominać zaręczyny, gdy na zmarzniętą i zgrabiałą rękę wkładałeś jej pierścionek? Jak przez pogodę nie dojdziecie na Tarnicę czy Kremenaros to co? oświadczysz się w lesie pod bukiem? Jak napisałeś, że to będzie wasz pierwszy raz w górach to nie wiem czy zaręczyny na szlaku to dobry pomysł. Może najpierw oświadcz się w tym wypasionym domku lub apartamencie a np na drugi dzień pójdźcie na wycieczkę w góry. Nie miej mi za złe tych słów, napisałem to co myślę.

Botak Roku 2018

Na forum od
    01.2009

Proponuje Dwernik Kamień. Ludzi nie będzie i DZIEWOJA się nie tak bardzo zmęczy.

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Popatrz na mapę gdzie to jest, jakie fajne górki masz blisko a i Cisna blisko... domek i widoki z niego też niczego sobie.... popatrz http://lesneuroczysko.pl/galeria/gal...m-modrzewiowy/
    Zapomniałem o cenie... no tak :(
    Ostatnio edytowane przez Recon ; 11-10-2012 o 23:21
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Bieszczadnik Awatar TQT
    Na forum od
    01.2007
    Rodem z
    Krk

Dwernik - krótka trasa, nie zamarznie po drodze. weź termos romantyku :)

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

mi się podoba opcja Kremenaros:) tylko nie wiem jak z noclegiem, pewnie w Ustrzykach Górnych coś znajdziecie (nie znam Ustrzyk więc nic nie doradzę ale na pewno coś takiego co chcesz jest, ewentualnie Hotel Górski) i stamtąd można ruszyć na Kremenarosa tylko podejście z Ustrzyk na Rawkę jest dosyć trudniejsze. tłumów żadnych nie będzie. poza sezonem nie ma tłumów w bieszczadach.
    Ostatnio edytowane przez Jimi ; 12-10-2012 o 00:24
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Cytat Zamieszczone przez krzychuprorok Zobacz posta
    No właśnie, czy dziewczyna na pewno dobrze będzie wspominać zaręczyny, gdy na zmarzniętą i zgrabiałą rękę wkładałeś jej pierścionek?
    Spakuję jej rękawiczki :D

Jak przez pogodę nie dojdziecie na Tarnicę czy Kremenaros to co? oświadczysz się w lesie pod bukiem?
    Hmm wtedy pewnie coś się wymyśli, w ostateczności w domku przy winie

Może najpierw oświadcz się w tym wypasionym domku lub apartamencie a np na drugi dzień pójdźcie na wycieczkę w góry.
    Myślę właśnie nad odwrotnym rozwiązaniem, jeśli nie dojdziemy to wtedy ewentualnie w domku

Cytat Zamieszczone przez TQT Zobacz posta
    Dwernik - krótka trasa, nie zamarznie po drodze. weź termos romantyku :)
    Z tym termosem to dobry pomysł! :D Dzięki

Cytat Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
    mi się podoba opcja Kremenaros:) tylko nie wiem jak z noclegiem, pewnie w Ustrzykach Górnych coś znajdziecie (nie znam Ustrzyk więc nic nie doradzę ale na pewno coś takiego co chcesz jest, ewentualnie Hotel Górski) i stamtąd można ruszyć na Kremenarosa tylko podejście z Ustrzyk na Rawkę jest dosyć trudniejsze. tłumów żadnych nie będzie. poza sezonem nie ma tłumów w bieszczadach.
    Myślałem żeby raczej podjechać do początku szlaku zielonego i zostawić samochód na parkingu i pójść w stronę schroniska i potem dalej na Kremenaros.

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Poznań/Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
    mi się podoba opcja Kremenaros:) .
    jak oświadczyny na Kremenarosie, to nocleg..... koniecznie też W Kremenarosie :):)

ja się oświadczałem na Smotrecu, pomimo zimna przyjęte zostały :)

P.
    "There is no such thing like too much snow" - Doug Coombs

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)