Pokaż wyniki od 1 do 10 z 100

Wątek: Kaukaz 2013 (Buba, jak to zrobić?)

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Kaukaz 2013 (Buba, jak to zrobić?)

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    W tym roku przejazd przez Rosje i przez przejscie graniczne kolo Władykaukazu byl jak najbardziej mozliwy. Spotkalismy sporo ludzi ktorzy wlasnie taka droga dotarli. Dogodny wariant jak ktos chce na jednej wycieczce wejsc i na Elbrus i na Kazbek... Tunel graniczny w Osetii zamkniety . Jak z pociagiem to nie wiem (bo pociag to tylko wybrzezem przez Abhazje, nie?)
    No właśnie ze względu na wojnę tam od kilku lat nie kursują żadne pociągi.

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    Mi sie to tez bardzo marzy ale ponoc pieniadze nie sa tam najwiekszym problemem. Slyszalam ze promy te kursuja dosyc nieregularnie, czasem nie odplywaja z roznych powodow, bilety tez trzeba kupic z wyprzedzeniem. Znajomi probowali sie zalapac na takowy prom, w Iliczewsku i Kerczu ale niestety po tygodniu czekania poplyneli tylko do Stambułu..
    Slyszalam tez historie, ale to sprzed paru lat ze jak ktos ma szczescie i da w łape załodze to moze zalapac sie na prom towarowy! To jest moje najwieksze marzenie promowe, ale biorac pod uwage strone w ktora zmierza swiat to im dalej czas plynie tym mniejsza szansa na jego realizacje....

Dla mnie pieniądze problemem, tym bardziej, że kwota za rejs w jedną stronę jest rzędu 1000 $
    Z Iliczewska do Poti podobno kursuje prom w miarę regularnie, to jest raz w tygodniu.
    Byłam nawet w Odessie w biurze podroży, które te przewozy organizuje i mówili, żeby na bieżąco sprawdzać w Internecie, bo to się zmienia w poszczególnych latach.

Ale ze względu na cenę (znacznie wyższą niż przelot samolotem na trasie W-wa - Tbilisi) mało kto z tych rejsów korzysta.

O rejsach z Kerczu nic nie wiem, mój mąż płynął promem do Kerczu ale z Rosji (wracając z Kaukazu). W sumie jest to najkrótsza trasa i najłatwiejszy powrót pociągiem z Kaukazu.

Edit:

Odszukałam stronę z informacjami o rejsach:

http://www.ukrferry.com/index.php

No i okazało się, ze jednak przesadziłam, taryfy za rejsy są znacznie niższe niż podałam (ale też wysokie)

http://www.ukrferry.com/rus/tariffs/...oti-batumi.php
    A tutaj "rozkład jazdy", są to linie regularne.

http://www.ukrferry.com/rus/schedules/index.php
    Ostatnio edytowane przez Basia Z. ; 07-11-2012 o 13:28 Powód: Dopisek

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)