Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Ursa Maior

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

Domyślnie Odp: Ursa Maior

Nie czytałem cytowanego artykułu i już nie muszę czytać, bo na podstawie wypowiedzi na forum zorientowałem się, o co chodzi.
    I pewnie dokładniej, niż gdyby przeczytał artykuł.
    Użycie słowa Pantokrator w opisywanym kontekście przeszkadza mi, i to nie ze względów etnograficzno-sentymentalno-bojkowsko-łemkowskich, ale ze względów religijnych właśnie.
    Ale wydaje mi się, że gdyby w jakimś wielkim polskim mieście spytać na ulicy 100 przechodniów, z czym im się kojarzy słowo Pantokrator, pewnie 85%* nie kojarzyło by z niczym. Gdyby zaś dać do wyboru kilka podpowiedzi, to pewnie największym powodzeniem cieszyły by się takie:
    a/ wysoki urzędnik w krajach Dalekiego Wschodu
    b/ element zasilania w lokomotywach elektrycznych i trolejbusach
    c/ rodzaj łamigłówki
    d/ najnowszy fremework do tworzenia aplikacji na smartfony

(*) A te pozostałe 15% to uczestnicy tego forum oraz ich krewni i znajomi

diabel-1410
    Guest

Troszkę odbiję od wątku - próbowałem kilku gatunków z tej wytwórni i mimo że lubię oryginalne smaki to tam znalazłem trochę alkoholu zmieszanego z nie wiem czym za cenę piw podawanych w barach.Butelka średnio kosztowała w sklepie około 7 pln więc przy tej jakości dziękuję - to już wolę browary Pinta.Rozmawiałem też z obsługą BLzM w Wetlinie.Zapytałem się dlaczego piwa nie mają w ofercie - odpowiedź była krótka są zbyt drodzy a nikt nie kupi piwa za 12 pln za pół litra.Teraz jeszcze ta akcja reklamowa - coś mi to bankructwem pachnie

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Ktoś kto tak nazwał i ten kto akceptuje bezwarunkowo taką nazwę piwa może utracić szacunek normalnych ludzi. Lepiej gdy wycofa się z tego i zrobi coś żeby zmyć plamę. Wiem, że świat jest dziś taki a nie inny i piękna jest tolerancja, to jednak dla mnie jest to lekkomyślność, żeby nie powiedzieć gorzej. Moim zdaniem Jimia-Praskowia ma bardzo właściwe rozumienie tematu a o świętości to w niektórych przypadkach mogą zadecydować zupełnie inne względy niż nam się wydaje.

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Nie oni pierwsi

paulanerSalvator.jpg

corsendonk_pater_noster_etiqueta.jpg

corsendonk_agnus_dei_etiqueta.jpg

i pewnie nie ostatni. Nie, nie bronię tego pomysłu - zwracam tylko uwagę, że nie są w tym sposobie poszukiwania popularności oryginalni

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Patrząc z boku, spojrzeniem przedsiębiorcy , mam wrażenie że browar ma problemy, z których chce wyjść za pomocą sztuczek reklamowo-wizerunkowych.
    Stara zasada mówi , że ważniejszy jest BAYER niż aspiryna.
    Jednak w tym miejscu ta kampania odbije się im czkawką.
    (Mnie to nie rusza , bo nie kupuję etykietek.)

Cytat Zamieszczone przez Wojtek Pysz Zobacz posta
    gdyby w jakimś wielkim polskim mieście spytać na ulicy 100 przechodniów, z czym im się kojarzy słowo Pantokrator, pewnie 85%* nie kojarzyło by z niczym. Gdyby zaś dać do wyboru kilka podpowiedzi (...)
    Mogłeś dołożyć:
    e/ najwyższa góra na wyspie Korfu.

Taka odpowiedź byłaby poprawna.

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    e/ najwyższa góra na wyspie Korfu. Taka odpowiedź byłaby poprawna.
    Taką nazwę nosi też kilka hoteli. Ale ja wybierałem wyłącznie odpowiedzi niepoprawne;-)

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Myślę podobnie jak już tu napisaliście - chyba mają jakieś problemy z dotychczasowym profilem wyrobu skoro uderzają w taki ton. Butelka z kapslem jako nimb, nazwa piwa i hasło reklamowe wygląda jak ZAMIERZONE działanie ukierunkowane właśnie na efekt "szumu". Jest szum, jest zainteresowanie. Skoro nie udało się dotrzeć szerzej z dotychczasową ofertą to teraz próbują trafić do określonej grupy docelowej. Do jakiej? Do takiej, która na słowa "uczucia religijne", "tradycja", "szacunek" reaguje gromkim śmiechem.

...pamiętam z dzieciństwa Cepelię przy zamku w Lesku...w szarej rzeczywistości wydawała się czymś niesamowicie kolorowym...niedługo potrzebne będą takie kioski z normalnością...dla wytchnienia od zbyt jaskrawej i dzikiej rzeczywistości...

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

"kto akceptuje bezwarunkowo taką nazwę piwa może utracić szacunek normalnych ludzi"

-mój na pewno :)

Bartek, obrazek mnicha mnie nie rusza. Mnisi produkowali i produkują i sprzedają przecież różne alkohole. Jeszcze można dodać: Smadny Mnich coby daleko nie szukać:) To też ludzie:) Widzę, że to Corsendonk w całości odnosi się do pomysłu dawnego browaru klasztornego o takiej nazwie i mają licencję niby że produkują wg dawnego przepisu mnichów. Ale Boga na logo już nie musieli wlepiać (mnicha czy zdjęcie zakonu owszem). Według mnie to także jest świętokradztwo. No ale nie będę tu zgrywała świętej, bo daleko mi od tego:) Browar Ursa z kolei robi sobie jaja i ośmiesza wizerunek, jaki przedstawiany jest w cerkwiach min. w Bieszczadach.
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Cytat Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
    obrazek
    Obrazek jest nieistotny, patrz na nazwę. Pierwsze nosi nazwę "Zbawiciel", nazwa drugiego to początek modlitwy "Ojcze nasz" a trzecie nazywa się "Baranek Boży".

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego wątku

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów