Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 2 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 167

Wątek: Dojo albo sala do fechtunku

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2009

Domyślnie Odp: Dojo albo sala do fechtunku

Tu nie chodzi o to jak mam ustawione powiadomienia, chodziło mi o pokazanie ile wpisów tam się pojawia. Co z tego, że ustawię tak, abym nie miał powiadomień skoro po zalogowaniu się do FB trzeba by te wpisy przeglądnąć. Owszem - nakazu nie ma ale w takim razie po co "siedzieć przy ognisku".
    Niektórych emocjonują ilości wpisów/wejść - mnie to nie bawi.

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2012
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Dlugi Zobacz posta
    Tu nie chodzi o to jak mam ustawione powiadomienia, chodziło mi o pokazanie ile wpisów tam się pojawia. Co z tego, że ustawię tak, abym nie miał powiadomień skoro po zalogowaniu się do FB trzeba by te wpisy przeglądnąć. Owszem - nakazu nie ma ale w takim razie po co "siedzieć przy ognisku".
    Niektórych emocjonują ilości wpisów/wejść - mnie to nie bawi.
    Kompletnie nie rozumiem Twoich zarzutów. Ta grupa żyje, rzeczywiście w ciągu godziny może pojawić się i z 50 wpisów. Nadal tak jest, że ze sobą gwarzymy, rozmawiamy. Jesteś niesprawiedliwy, są i rozmowy. Zajrzyj, a sam się przekonasz jak fajnie rozmawiają o lasach czy o zabytkach. Grupa na facebooku jest specyficzna, jest przy naszym forumowym ognisku bardzo dużo fotografów przyrody i to znakomitych. To jest grupa bieszczadzko-przyrodnicza. Są naukowcy, ludzie miejscowi i miłośnicy Bieszczadów z kraju i za całego świata, są nawet politycy. Każdy mówi o tym co mu w duszy gra i to właśnie jest piękne. Oczywiście, dość dużo osób odeszło. Dla mnie jest to normalne, komuś grupa przypadła do serca, a komuś nie. Jest nas 346 osób, nie wiem ilu odeszło, nie wiem także ile osób nas czyta. Mam podgląd z tablicy Lucy na grupę, jak zwykle u nas dużo dzieje się. Jest fajna fotorelacja z Garażu w Cisnej, jest kilka rozmów, są piękne zdjęcia, w tym przyrodnicze. Zapraszam do facebookowej grupy. Nie konkurujemy z Wami, wprost przeciwnie wyrośliśmy w jakimś tam stopniu z tego forum. I z zielonego, to kontynuacja i uzupełnienie.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Jak obliczyć powierzchnię ogniska ?, bo na przykład jeśli mamy prostokąt to wystarczy pomnożyć oba boki i już wiemy czy duży jest czy mały.
    Ale jak to jest z ogniskiem ?
    a może ważniejsza jest kubatura ?
    tylko czy współczynnik rozchodzenia się ciepła nie spowoduje deflacji obliczeń ?

Bieszczadnik Awatar marmota_m
    Na forum od
    10.2010

don Enrico - koniecznie dołącz do obliczeń ilość zużytych drewienek :)
    idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozmieszczeni, że spotyka się ich na każdym kroku

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

A wracając do tematu to może ktoś miałby ochotę poczytać i podpisać się pod petycją
    http://www.alert-box.org/petycja/roz...akazujace-gmo/

Zmoderują czy nie zmoderują? hmmm
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cytat Zamieszczone przez Anyczka20 Zobacz posta
    Zmoderują czy nie zmoderują? hmmm
    Nie rób z nas / ze mnie monstrum ;P Zmoderowałem jeden wpis dlatego, że wyciągałyście jakieś osobiste anse, a nie dlatego, że pochodziły z Facebooka. FB nie jest tematem tabu, nawet - pojadę klasykiem - na "tym prowincjonalnym forum"
    Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 21-11-2012 o 12:24 Powód: literówka

Bieszczadnik Awatar Anyczka20
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Sanok / Dublin

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    Nie rób z nas / ze mnie monstrum ;P Zmoderowałem jeden wpis dlatego, że wyciągałyście jakieś osobiste anse, a nie dlatego, że pochodziły z Facebooka. FB nie jest tematem tabu, nawet - pojadę klasykiem - na "tym prowincjonalnym forum"
    :) No jasne rozumiem, tyko tą drugą stronę która wyciągła jakieś osobiste sprawy, a w zasadzie bajki na wodzie pisane należałoby również zmoderować, bo mam poczucie niesprawiedliwości:) Ale nie będę drążyć, bo zbaczam powoli z tematu
    Podłączam się do apelu, nie likwidujcie tego wątku!!! Jest cudowny, siedzimy przy ogniu, tańczymy zumbe i pijemy kefir...kto wie co jeszcze się może zdarzyć :)
    "Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,
    Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
    Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."

www.anyczka20.fotosik.pl
    www.youtube.com/Anyczka24

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cytat Zamieszczone przez Anyczka20 Zobacz posta
    tą drugą stronę (...)należałoby również zmoderować, bo mam poczucie niesprawiedliwości:)
    Racja, już zmoderowane :)

Cytat Zamieszczone przez Piskal
    Jeśli tutaj można wszystko...
    Absolutnie nie wszystko Osobiście skłaniam się ku opcji, żeby dojo stało się miejscem jednego wielkiego oftopu, czyli kanału na strumień świadomości bez obawy, że ktoś się przyczepi, że post nie na temat i rozbija merytoryczną dyskusję. Bo dyskusja o kefirze z zumbą ma swój urok Jednakowoż wątek nie może być enklawą dla tych, którzy uwielbiają się taplać w ścieku. Ale to moja prywatna opinia.

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Nie znacie się... Do obliczenia powierzchni ogniska trzeba znać jego promień.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Marcowy Zobacz posta
    Nie znacie się... Do obliczenia powierzchni ogniska trzeba znać jego promień.
    A ja myślałem, że płomień.... Bo ognisko, to płomień jest i może iść on wysoko, wysoko do góry. A tam zmieszczą się Zakapiorzy, Ci których przy ziemskim ognisku już nie ma. Nawet Ci od Potockiego. I co wtedy? A jak odjąć te szczapy, co z ogniska uciekły w ostatniej chwili? Bez Bazylowego kefiru się nie obędzie chyba...

Pozdrawiam ciepło ale nie z tego ogniska...
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)