Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: JAK NAS WIDZĄ -cd z NEWS

Domyślnie Re: JAK NAS WIDZĄ -cd z NEWS

a tak bez związku;-P

(dostałam od Andzi)

Siedzą w gównie dwa robaczki, tatuś i synek. synek pyta:
    - tato, tyle lat mieszkamy już tutaj, w tym gównie.. a powiedz tato,
    moglibyśmy
    mieszkać w jabłuszku?
    - tak synku, moglibyśmy.
    - a moglibyśmy mieszkać w gruszeczce?
    - tak synku, w gruszeczce tez.
    - a w brzoskwince?
    - w brzoskwince też.
    - a na przykład... w winogronku?
    - w winogronku tez byśmy mogli.
    - to czemu ciągle mieszkamy w tym gównie?
    - bo, synu, jest takie pojecie: ojczyzna

Wiadomość została zmieniona (29-05-03 19:1
    asiczka:mrgreen:
    okaz pod ochroną

Czesc Wszystkim,
    Michal ma duzo racji, ze to forum ostatnio spelnia role kolka wzajemnej adoracji, i widze, ze wiecej osob zareagowalo na artykul Asiczki pod strona z Echa niz na forum. Bardzo dobrze, ze zawiazaly sie miedzy Wami przyjaznie i cieszycie sie tym, jednak ludzie co nie mogli do Was dolaczyc czuja sie odrzuceni, a nowi ludzie co wchodza na ta strone nie chca Wam przeszkadzac i znikaja.

Doroto... z całym szacunkiem - zapodaj temat do interesującej dyskusji... odpowiadam na wszystkie nowe, jestem gościnna... a wy mówicie "bo wchodzą ci sami", a kto ma wchodzić jak nie zainteresowani tematami? Ja nie rozumiem, dopisujecie się do tematów już istniejących...
    Zapodajcie coś...

Ja lubię zarówno nowych, jak i bywalców - stosuję zasadę nie rób drugiemu co tobie nie miłe... ale jak widzę wszystkim nie dogodzi... to o TWA... to są szczyty... ale trudno.

wasza

okaz pod ochroną

Domyślnie Re: JAK NAS WIDZĄ

Lu, wiesz, że cię cenię i lubię (i to nie TWA) tylko czysta ludzka sympatia i empatia... jak już nawet to jest powodem do robienia sobie wrogów - trudno....

Dobre strony - rulez...

Tak - dalej obstaję przy swoim...

A gdyby... np. Polityka walnęła 26 stron z 25 kolorowymi zdjęciami pokazującymi w sposób jednostronny i brzydotę, na terenie BDR, to czy myślicie, że władze Niemiec i całe społeczeństwo przeszło by nad tym do porządku dziennego?

Ciekawostka, zagwostka, zupełnie nieszkodliwy artykuł... o miłym kraju w środku Europy. Tak poeta miał na myśli pokazać egzotykę, dzikość i folklor... tak jasne...

Dlaczego mnie to tak obchodzi? Bo stoję przed ścianą zbudowaną z samych stereotypów i uprzedzeń podparta niewiedzą i manipulacją i słyszę, jak wszyscy mówią "to nic, ściana jest biała" - a ja widzę czarne...

Podobno nie ma ludzi normalnych, są tylko nieprzebadani... jutro idę się przebadać... powiedziała bym też, że innym radzę to samo - ale to już było by zagranie Michałka - oczywiście zupełnie nie miało nikogo obrazić...

A' propos Michał - skoro jesteś codziennie - to dlaczego muszę czekać aż do końca lipca? Czyżbym coś przeoczyła, czy może to kolejna niezrozumiana przeze mnie fraza?

Anno z Kielc - czekam na konkretny temat (bez achów i ochów) do dyskusji, zaczęty oczywiście przez Ciebie;-) Proszę teraz nie pisz tylko, że jestem z TWA... czekam - na pewno podejmę... tylko czy jak się wpiszę i po mnie wpisze się ktoś zainteresowany tematem i przypadkowo będzie z grona - to znaczy, że znowy TWA, czy tylko jest żywo zainteresowany tematem? Paranoja... ale nic to...
    Życie toczy się dalej.

z wyrazami sympatii

Wiadomość została zmieniona (29-05-03 19:15)
    okaz pod ochroną

Domyślnie Re: JAK NAS WIDZĄ

(...)Miejcie odwage nie te tchnaca szalem
    Ktora na oslep leci bez oreza
    Lecz te co sama niezdobytym walem
    Przeciwne losy staloscia zwycieza

Przestanmy wlasna piescic sie bolescia
    Przestanmy ciaglym lamentem sie poic
    Kochac sie w skargach jest rzecza niewiescia
    Mezom przystoi w milczeniu sie zbroic

Lecz nie przestanmy czcic swietosci swoje
    I przechowywac idealow czystosc
    Do nas nalezy dac im moc i zbroje
    By z kraju marzen ptrzeszly w rzeczywistosc(...)

Nie lamentuję więc, mam odwagę powiedzieć - stop!

p.s.
    Czasami rozwalam sobie głowę o mur, czasami komuś rozwalam głowę o mur, a najczęściej na mur nie patrzę.

Wiadomość została zmieniona (29-05-03 19:04)
    okaz pod ochroną

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

heh

no to u_d_u_p_i_ł_a_ś temat!

Moje gratulacje!

"Przestanmy wlasna piescic sie bolescia
    Przestanmy ciaglym lamentem sie poic
    Kochac sie w skargach jest rzecza niewiescia
    Mezom przystoi w milczeniu sie zbroic"

Jużem się uzbroił - a jako symbol przybiorę głowę tegoż biednego świniaka uniesionego pod pachą biednego, niedożywionego i zapewne mającego to wsio w dupie bieszczadnika.

P.s.

Twojego kosza Asiczko przyjąłem z podniesioną przyłbicą!!!

Pozdra z zajeb... teraz Opola

Jużem się uzbroił - a jako symbol przybiorę głowę tegoż biednego świniaka uniesionego pod pachą biednego, niedożywionego i zapewne mającego to wsio w dupie bieszczadnika.

P.s.

Twojego kosza Asiczko przyjąłem z podniesioną przyłbicą!!!

Pozdra z zajeb... teraz Opola

No i widać po tej wypowiedzi:
    1) nie widzałeś zdjęć w GEO - rzeźnik wcale nie jest niedożywiony...
    2) nie dałam ci kosza - tylko spytałam czemu mam czekać do lipca - skoro kilka postów wcześniej zapewniasz, że bywasz tu codziennie...
    3) pozdrownia są jak zwykle w Twoim stylu - masz tak - to nie pozdrawiaj wcale.

patriōtēs

okaz pod ochroną

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

A najsmieszniejsze jest to, ze w wielu postach nie jest glownym problemem artykul w Geo, tylko jakas dziwna zawisc na temat TWA. Moze poprosimy Darka aby stworzyl dla banitow (TWA) osobne forum, skoro to tak co niektorych drazni.
    Ja osobiscie jak mnie cos nie interesuje to nie czytam, a napewno nie zabieram glosu. A nowe osoby, ktore zadaja jakies pytania na forum, napewno nie zostaja bez odpowiedzi, a jezeli tak, to widocznie nie wszyscy posiadaja taka wiedze jak co niektorzy i nie potrafia kazdego posta skometowac.
    Wiec moze skonczmy temat TWA bo zaczyna to byc nudne, juz nie wiadomo o jakie TWA chodzi, bo z tego co widze to jest nie jedno...

Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Heh Asiczka

Pozdra

Ok, ja dalej mam galopadę myśli.

Ooooooooooooo - a jednak się postarałeś... M. Nieźle. No i oczywiście super zdjęcie - takie medialne, wyraziste, soczyste. Marzy o takim prawie każdy dziennikarz, eh społeczeństwo obrazkowe...

Myślę tak. Gdzie nie włączę przekonują nas do UE. Prezydent mi wysyła ulotki do domu... Gminni konsultanci robią konkursy wiedzy o unii, ulotki rozdają, w radiu znani ludzie przekonują nas, że są Europejczykami, ale dla swoich dzieci chce przyszłości - ale nie chce politykować i zbaczać z tematu - to był wstęp.

Nasi uczniowie wiedzą bardzo dużo o innych mieszkańcach krajów unii. Pewnie nawet więcej niż tamci. Na wyrywki podadzą daty, powierzchnie czy liczbę mieszkańców. A co wie mały Niemiec o swoim koledze z Polski?
    Odpowiedzcie sobie sami. Oczywiście w świetle w/w publikacji i Kazia (choć nie tylko).

I dlatego mimo, że uważam się za obywatela Europy (matko jak to brzmi...) to pójdę gosować - nie dlatego, żeby moje dziecko miało lepiej, ale dlatego, że jak się już urodzi to nie będzie musialo tłumaczyć, że jest wielblądem.
    Nie będzie musiało...
    To nie my potrzebujemy tych stosów papieru, by być w Europie - to UE potrzebuje tego by pojąć coś co my i tak wiemy. Ale i tak pokolenie musi minąć...

I jeszcze coś do ludzi mieszkających poza granicami naszego kraj, do tych co na emigracji... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, tylko żal mi tych, którzy o rodakach w kraju mówią "oni"..., albo ostentacyjnie zapominają języka... hehehhe albo mówią "U nas w Kanadzie/USA/Niemczech"...

M, wklejaj dalej...

tylko z podaniem źródła - bo nikt nie chce procesu o naruszenie praw autorskich...

Wiadomość została zmieniona (29-05-03 23:51)
    okaz pod ochroną

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Witaj, witaj!

Nie musiałem się starać!
    Wystarczy przygotować się lub jak wolisz odrobić lekcje.

Podsumowując to co pisałem - nie masz racji. Artykuł jest spoko - celem autora nie jest dyskredytowanie ludzi ani tym bardziej zniechęcanie do odwiedzin tego regionu.Wystarczy przeglądnąc ten magazyn, aby zorientować się jaki charakter mają publikowane tam artykuły. Jesteś pewnikiem dzisiaj bardzo przewrażliwiona, stąd pewnie ta "teoria spiskowa".
    Ciekawe jaka byłaby Twoja reakcja, gdyby ta praca ukazała się w National Geographics?
    Każdy region (Opolszczyzna także, a może nawet bardziej) ma dwa oblicza (upraszczając bardzo). Pokazanie jednego nie sugeruje, iż nie ma drugiego.

Jeżeli zamierzasz publikować te zdjęcie komercyjnie, to z pewnością narazisz się prawu. Prezentacja tego zdjęcia na forum w niczym nie narusza praw autorskich.

Pozdrawiam
    i życzę szybkiego powrotu do równowagi

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)