Lu, wiesz, że cię cenię i lubię (i to nie TWA) tylko czysta ludzka sympatia i empatia... jak już nawet to jest powodem do robienia sobie wrogów - trudno....

Dobre strony - rulez...

Tak - dalej obstaję przy swoim...

A gdyby... np. Polityka walnęła 26 stron z 25 kolorowymi zdjęciami pokazującymi w sposób jednostronny i brzydotę, na terenie BDR, to czy myślicie, że władze Niemiec i całe społeczeństwo przeszło by nad tym do porządku dziennego?

Ciekawostka, zagwostka, zupełnie nieszkodliwy artykuł... o miłym kraju w środku Europy. Tak poeta miał na myśli pokazać egzotykę, dzikość i folklor... tak jasne...

Dlaczego mnie to tak obchodzi? Bo stoję przed ścianą zbudowaną z samych stereotypów i uprzedzeń podparta niewiedzą i manipulacją i słyszę, jak wszyscy mówią "to nic, ściana jest biała" - a ja widzę czarne...

Podobno nie ma ludzi normalnych, są tylko nieprzebadani... jutro idę się przebadać... powiedziała bym też, że innym radzę to samo - ale to już było by zagranie Michałka - oczywiście zupełnie nie miało nikogo obrazić...

A' propos Michał - skoro jesteś codziennie - to dlaczego muszę czekać aż do końca lipca? Czyżbym coś przeoczyła, czy może to kolejna niezrozumiana przeze mnie fraza?

Anno z Kielc - czekam na konkretny temat (bez achów i ochów) do dyskusji, zaczęty oczywiście przez Ciebie;-) Proszę teraz nie pisz tylko, że jestem z TWA... czekam - na pewno podejmę... tylko czy jak się wpiszę i po mnie wpisze się ktoś zainteresowany tematem i przypadkowo będzie z grona - to znaczy, że znowy TWA, czy tylko jest żywo zainteresowany tematem? Paranoja... ale nic to...
Życie toczy się dalej.

z wyrazami sympatii

Wiadomość została zmieniona (29-05-03 19:15)