"Tegoroczne Iksińskie Lato'2004 zapowiada się wyjątkowo atrakcyjnie. Dla turystów przygotowano mnóstwo atrakcji, oraz imprez na świeżym powietrzu. Gastronomia prześciga się w wymyślaniu coraz to nowych,wspaniałych dań, oraz kusi wszystkich niskimi cenami i gratisami. Bieszczadzkie niebo juz dziś wyjątkowo sie rozpogodziło i zapowiada się przepiękny i ciepły weekend. Wieczorami, na specjalnie na tę okazję przygotowanej scenie, zagrają wczasowiczom do tańca znane zespoły muzyczne, zaproszono równiez najlepszych prezenterów, którzy prowadzić będą zabawy do białego rana. To tylko niewielka część przygotowanych atrakcji. Jednoczesnie przypominamy, że dojazd od strony X jest bardzo utrudniony ze względu na naprawę nawierzchni. Na moście mamy ruch pulsacyjny, co powoduje nawet godzinne korki. Zazwyczaj brakuje miejsc na najlepiej połozonych parkingach, wszystkie są bardzo drogie. Po znanych alejach spacerowych, wyjątkowo o tej porze (ze względu na ogromną liczbę turystów) zasmieconych, będzie dośc ciężko się poruszać, aby się nie zderzać. Uwaga na torebki i portfele, złodzieje kieszonkowi mają tu raj każdego sezonu. Niestety nie udało się po raz kolejny przygotowac odpowiedniej ilości sanitariatów, jakoś trzeba się przemeczyć w tym zaduchu".

To powyżej jest prawie obiektywne - czy tak ktoś pisze? Czy tak pisze choc jedna gazeta np.bieszczadzka, serwis, czy tak mówi radio? Nie. I wiadomo już o co chodzi.
Ciekawe który dziennikarz odwazyłby się w ten sposób, jakże obiektywnie, reklamowac swój region. Czy nie wygodniej mówić tylko o jednej stronie w zalezności od potrzeby? I co wazne bezpieczniej.

Piotrze!
Tu mnie masz! Nie odważyła bym się, ale cieszę się, że ty tak. Czemu ja nie - myślę, ze ty wiesz i ja wiem.
No i nie od razu Kraków zbudowano...
Ale TY pisz - niech chociaż internauci wiedzą - na ten tekst nie będę fuczała.
Wiesz o tym, prawda?

Tylko w podejściu do tematu różni nas kąt spojrzenia... gdzie Niemcy i gazeta ogólnokrajowa - oni nastawieni co najmniej sceptycznie, częściowo w strachu, że Polaczki, że zabiorą pracę, że będą musieli na nas płacić, że ich okradniemy, że ich ....
eeeeeeeeeeee
(tak, tak wiem, ze nie wszyscy - BO SĄ MĄDRZY , DOBRZY LUDZIE ZARÓWNO WŚRÓD NIEMCÓW JAK I WŚRÓD POLAKÓW), ale...

a gdzie my, TY i np. ja, którzy są na tej drodze kilkaset razy w ciągu roku.

??????????????????????????????????????????

Wiadomość została zmieniona (30-05-03 07:16)