Do NEWS nie da się dopisać... więc cd - tutaj.
A jak ktoś posiada w swoich zbiorach ładne zdjęcia Średniej Wsi - to niech je koniecznie do nich wyśle.
Myślę, że uczniowie Zespołu Szkół w ŚW, powinni napisać od siebie mejle i załączyć zdjęcia. Klas, kolegów, obrazek ze swojej miejscowości i okolic. Może ilość mejli i fotek da do myślenia redaktorom tego czasopisma.
Wiem, że i dziennikarze z większych miast w Polsce przyjeżdżają w Biesy po to by "złapać" artykulik o dziczy... a turyści, którzy jadą pierwszy raz pakują cały bagażnik jedzenia z ulubionego supermarketu... ale ludzie!!!!!!!!!!!!!!! Bez przesady... czy kolejny dziennikarzyna, który w pogoni za sensacyjką zapomniał co to obiektywizm i wielowymiarowe spojrzenie na problem ma wciskać światu, że tu jakaś ostatnia dzicz jest?
Dlaczego tak mi zależy na wyjaśnieniu tej sprawy? Bo dosyć mam tłumaczenia, że niedźwiedzie tu nie biegają po ulicach....
http://www.bieszczady.info.pl/artykuly.php3?id=20
Gdy pisałam ten tekst jeszcze mnie takie spojrzenie bawiło... ale jak wiem, że przeciętny Niemiec, który i tak już nas nie lubi -(bo stereotyp wiecznie żywy)- to jeszcze młode pokolenie, które już mogło się z niego wyzwolić, dalej ma robioną wodę z mózgu... A że sobie dają... bo słynny ichni raport z Pizy (cos jak nasze badania kompetencyjne uczniów), donosi, że poziom nauczania w niemieckich szkołach jest zastraszająco niski... to ja nie mam pytań. Zobaczą, przeczytają - zakodują. Nie będą dociekać.
A do mnie dzwoni Pan R. i mówi "a co my mamy zrobić, nic na to nie poradzimy, tego się nie da zmienić, zawsze będą nas obsmarowywać". To ja się pytam, po co go tam jeszcze trzymają? To ma być nasz ekspert od integracji???????????????????
Tak, wiem, że zła wiadomość rozchodzi się ponoć 7-krotnie szybciej niż dobra... wiem, jak patrzą na nas w Niemczech... ale na to co zrobiła Pani Reski muszą być mocni!
My wiem, że i bez specjalnych głosowań jesteśmy w Europie, ale teraz czytelników GEO, chyba trzeba o tym przekonać!
I niech nikt nie wzrusza ramionami, że tak już musi być, że nic nie możemy zrobić! Nie wierzę. Jest tylu internautów, którzy piszą achy i ochy o Biesach - niech to napiszą IM!!!!!! Bo mnie nie muszą, ja to wiem. No niech wreszcie ktoś mi udowodni, że Polacy są zgrani i potrafią coś zgodnie...
Wierzę, że jest tylu mądrych ludzi, którzy noszą w sercu Biesy, ze im pokażemy...
Joanna
Zakładki