Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 102

Wątek: Kimb 2013

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Kimb 2013

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Basiu, pytania moje były tendencyjne. Mimo takiej formy, nie były kierowane do Was. Celem pytań w żadnym wypadku nie było to, abyście się tłumaczyły się ze swojej nieobecności na KIMBie. Jeżeli tak zrozumiałyście moje pytania, to bardzo Was za to przepraszam.
    Tendencyjne i niewłaściwie sformułowane pytanie Andrzeja skierowało dyskusję w niewłaściwy kierunek.
    dlatego cieszy mnie deklaracja Piskala że
    nikt nie będzie w żaden sposób rozliczany z nieobecności, piętnowany i karany
    Proszę więc składać propozycje miejscówek na najbliższy KIMB

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Już zaproponowałem.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Już zaproponowałem.
    Pozdrawiam
    Nie wiem co zaproponował bertrand ale ja też jestem za Tarnawą!!

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Tendencyjne i niewłaściwie sformułowane pytanie Andrzeja skierowało dyskusję w niewłaściwy kierunek.
    Heniu, widzę, że muszę kawę na ławę.

Chodziło mi o skierowanie dyskusji w kierunku programu, a nie miejsca spotkania. Czy KIMB miał kiedyś program chociaż zbliżony do tego, jaki miała IV Karpacka Biesiada?

Mnie po przeczytaniu tamtego programu zrobiło się po prostu wstyd, że tutaj głównie dyskutujemy o noclegach i o gastronomii.

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

te noclegi to raczej żart był bo przecież nikt nie uwierzy że z dnia na dzień Browar stał się tak wybredny:) ja spać mogę pod chmurką a w najbardziej komfortowym wypadku namiot. Karpacka Biesiada była w schronisku więc tam temat noclegów jest rozwiązany. chcemy to też możemy zarezerwować sobie większą część schroniska pttk, uda nam się po zniżkowych cenach ale te spotkania forumowe kojarzą mi się z tym, że odbywają się z dala od ruchu turystycznego, gdzie w zasadzie jesteśmy tylko my jako grupa względnie zamknięta, więc tu pojawia się dylemat jak to zrobić aby było fajnie i każdy zadowolony. Tarnawa sprawdzała się super, więc jestem zdecydowanie za. Podobałaby mi się też opcja "zachód" -tylko nie mam pojęcia gdzie:) Długi zarzucił Prełuki -też jestem za! Ale mówię pod siebie bo nie mam pojęcia jak tam się ma agroturystyka. Roztoki Górne w sumie też dobrze brzmią -luda tam może nie będzie, łóżko się znajdzie i dla namiotów całe pole i na ognisko. Słyszałam że kiedyś była Balnica -też super i też rzucam na propozycję.
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Bieszczadnik Awatar marmota_m
    Na forum od
    10.2010

Zasadniczo schronisko typu Jaworzec w maju raczej puste jest. Ale ja nic nie mówię bo znów dam dyla pod Rawkę
    idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozmieszczeni, że spotyka się ich na każdym kroku

Fotografik Roku 2013
    Fotografik Roku 2012
    Fotografik Roku 2011
    Awatar Pierogowy
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Tarnowskie Góry Wysokie

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    Czterech? a mialo byc dwudziestu paru??
    czterech ale jakich !!!
    Buba ,czyżby tak świątecznie-marketowo... do ludzi ...na ilość... ?
    :)
    pozdrawiam
    "Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta

Proszę więc składać propozycje miejscówek na najbliższy KIMB
    Ja bym dodatkowo zasugerował, żeby te propozycje były wstępnie POTWIERDZONE, czyli żeby pomysłodawca zechciał najpierw wykonać telefon do gestora i niezobowiązująco zapytać, czy organizacja KIMB jest możliwa w tym miejscu, w tym terminie i w tej formule.

Inaczej stworzycie po prostu listę fajnych miejsc noclegowych w Bieszczadach :P

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Jak widać z corocznych dyskusji, wyszukanie dogodnego miejsca na KIMB nie jest sprawą łatwą, gdyż
    „Według życzeń szanownego towarzystwa,(...), miało być to miejsce cieniste – tak życzyli sobie panowie, i jednocześnie nasłonecznione – wedle życzeń pań. Najlepiej gdyby było położone na płaskim – dla panów, ale i w mile urozmaiconym terenie – dla pań. Konieczny był tez dostęp do źródlanej wody – wedle sugestii pań, oczywiście tak głębokiej, aby mogli się w niej pluskać panowie. I oby jak najdalej od ludzi! (...) Miało być położone z dala od aglomeracji i mieć pewną bazę prowiantową, żeby panowie zbytni się nie udźwigali. Musiało być jeszcze rozległe i gołe (panie!) oraz intymne i zarośnięte (panowie!). Na dodatek powinno znaleźć się jak najdalej (...), i zarazem blisko...”*
    Powyższy cytat opisuje zapotrzebowanie na nowe miejsce biwakowe ale jak ulał pasuje do rozważań nad miejscem na KIMB. Wczoraj na comiesięcznym rzeszowskim spotkaniu IMB, dyskutowaliśmy na ten temat i znaleźliśmy naszym zdaniem miejsce odpowiednie tj. RADOSNE SZWEJKOWO w Łupkowie. Jest dojazd (panowie!), łazienki (panie!), kuchnia do odgrzania solianki i żymloków (Pierogowy!), pokoje (panie i panowie!), miejsce pod namiot (Jimi), miejsce na ognisko (panie i panowie!) i świetlica gdyby żabami prało!
    Tu można obejrzeć sobie obiekt: http://noclegi-podkarpacie.pl/h/index.php?fileClick=3
    Ewentualna lokalizacja została uzgodniona, Krysia Rados serdecznie zaprasza i dla Kimbowiczów obiecuje jakieś procenty, ale mi w telefonie coś trzeszczało i nie wiem czy chodzi o zniżki, zwyżki czy destylaty

* K. Wiktorowicz „Tłumacze ciszy”
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Do tego długi,marcins i trzykropek mają blisko, noclegownie o różnym standardzie w okolicy, jest kominek i fotele dla zmęczonych oraz cmentarz i/lub pierdziel jakby co
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)