zdjecia zostały wydane w formie albumu może uda się gdzieś znaleźć
wiecej np. tutaj
http://ksiazki.wp.pl/bid,23470,tytul...l?ticaid=1f9d7
zdjecia zostały wydane w formie albumu może uda się gdzieś znaleźć
wiecej np. tutaj
http://ksiazki.wp.pl/bid,23470,tytul...l?ticaid=1f9d7
hallo,
co do metaforyki i wartości fotografii nie będę się wypowiadał ,bo to subiektywne odczucie :)
traktuję ten rodzaj fotografii raczej jako dadafotografię - myślę tutaj o efekcie końcowym -czyli wybranej fotografii,
swoboda twórczości plus idea absolutnej wolności :)
nie doszukiwałbym się jakichś ukrytych znaczeń ,ani kodów kulturowych,piękna dorosłych-kulturowego itd;
fotografię, tę,w wydaniu dzieci ,postrzegałbym raczej jako klamkę do drzwi twórczości-wiedzy o sobie- akceptacji itd ...jakiejkolwiek :)
nie wiązałbym słowami ich dokonań -dobra czy zła fotografia...
to czy ona jest dobra pokaże następne "pomieszczenie" do którego zaprowadzi fotografia dane dzieciątko...
dzieciątka są troszkę podobne do małpek tzn.chwytają w mig -główne zasady obsługi i już wykorzystują je dla swoich ,tylko im znanych pomysłów i własnym celom. :)
to jest nieporównywalne z dorosłymi ludźmi :)
i to wrażenie czasami przysłania resztę...
niektóre dzieciątka może i zainteresuje bardziej i na dłużej -fotografowanie,kto wie...
w nieuporządkowanym świecie dzieci -raczej uporządkowana fotografia może być fajna przygodą ...
fotografia jako pas startowy do innych celów,nie pomijając samej fotografii...
świetne jest pobudzanie tych dążeń przez dorosłych-bardziej czy też mniej znanych osób,
(troszkę o sobie)jako maluszek chodziłem dużo do kina, filharmonii, opery ...ha,wręcz byłem na studiach filmowych...i tam dowiedziałem się o sobie ,że bliżej mi ... jednak do fotografii...:)
fajna akcja,:)
jakieś 10 lat temu coś podobnego było organizowane ze strony Wyborczej ...ciekawe byłoby skonfrontowanie tych nastolatków-co teraz robią ,czy fotografują ...z okresem i wypowiedziami ich samych sprzed 10 lat !
przepraszam ,za ten przemądrzały ton,
nie chciałem ,ale jakoś tak mi się samo zfrazowało :)
pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli![]()
Ostatnio edytowane przez Pierogowy ; 30-11-2012 o 01:12 Powód: q
"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki