hallo,
czy to maja być buciki na zimę ...na lato...?;
jeszcze zasugerowałbym głębokość bieżnika ...?
z mojego,
wąskiego doświadczenia ,wywnioskowałem,że producenci (czasami) mają jeden lub dwa świetne modele buta,a reszta powstaje na zasadzie "pro-konsumpcyjnego" wypełnienia;
toteż "marki"czasami są złudne,a "niemarki" , czasami mają niespodziankę w ofercie :)
tzn>mam zimowe -alpejskie buty jednej firmy, zimowe -karpackie drugiej, letnie -alpejskie jeszcze innej ,a letnie -beskidzkie zupełnie innej :)...
hi ,hi ,hi ...
aha...zimą ,różne świetne membrany w obuwiu -tracą właściwości !
to może nie wygląda poważnie :)
i troszkę szpanersko :)
kto przeżył różne okoliczności w górach,z przymusowymi biwakami,niespodziewanymi akcjami ,
wie ,że od dobrego sprzętu zależy nieraz życie ,a w najlepszym przypadku sucha stopa w nieustającej ulewie
:)
"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."
Dziekuję wszystkim za pomoc i sugestie :)
wybór padł na Meindl'a :) ale model inny niż w linku.... a i tak pewnie z moimi starymi (10letnimi) Salomonami sie nie pożegnam :)
wybrałabym tego Zamberlana też ze względu na gumowy nosek -innych butów niż z gumą na czubie w ogóle nie biore pod uwage. też właśnie rozglądam się za butami -w zasadzie biorę pod uwagę tylko Salomony bo bardzo lubię tę markę, mam ich jedne buty które bardzo lubię i są mega wygodne. pod uwagę biorę przy zakupie: żeby były za kostkę, gumowy przód, goretex, dobra membrana, podeszwa: Contagrip (taką zazwyczaj mają salomony) lub vibram.
posiadany model: salomon mega trek 6 light gtx tylko polecam wersje bez siatki na górze
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Bez siatki to model Mega Trek 6 LTR GTX. Praktycznie nie do kupienia już. Swoje mam 3 lata i posłużą mi zapewne jeszcze kolejne trzy bo to buty nie do zdarcia. Również niskie buty trekingowe letnie i cieplejsze mam tej marki - z podeszwą contagrip. Jestem zadowolona z ich użytkowania.
A widzicie dziewczyny - mi "Salomony" rozsypały się kompletnie po roku używania (pękły na raz prawie wszystkie szwy), żałuję bo były bardzo wygodne a podeszwa "Contangrip" miała dobrą przyczepność.
Kolega wraz z żoną kupili sobie identyczne (ale inne niż mój) modele "Salomonów" - na wygląd - śliczne - i pół roku musieli je obydwoje oddać, bo im się rozleciały, dobrze że były jeszcze na gwarancji (moje już niestety nie).
Tak, że jakoś nie mam zaufania do tej firmy.
Co do mebrany - na dobrą mokrą trawę w ulewie, nie ma byka - każdy but jest mokry za wyjątkiem gumiaków.
a ja moge polecic skalnik.pl - internetowy z Wrocławia - maja dobre ceny i reklamacje nienajgorzej obsluguja :) a damskie buty z tych wybranych Zamberlany -co prawda mam inny model ale sa naprawde niezle
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki