Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Campus i Alpinus w upadłości

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Domyślnie Odp: Campus i Alpinus w upadłości

Cytat Zamieszczone przez Dlugi Zobacz posta
    Decathlon bodajże w Rzeszowie.
    Bodajże nie. W tej okolicy to Kraków lub Lublin. Ale to tak na boku dyskusji bo nie jest to w tym temacie sprawa kluczowa
    Czterech panów B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    Beskid Żywiecki--Żywiec

Witam !
    Widzę że wspominkowo się zrobiło..... Sam używam jeszcze starego(znaczy-jednego z pierwszych) polarów Alpinusa (filiotowy :) kolor na metce na karku-chyba 300 tka) -ma się ..nieźle.
    Fakt-pierwsze Alpinusy-czy to plecaki,czy polary-kosztowały "ciężkie " pieniadze.Jak zafundowałem sobie tego polara i żona usłyszała cenę to zdawalo się że będę w nim mieszkał na schodach :)))))))))))))) .A Woodpecker był moim marzeniem-z braku kasy kupiłem K2.Używa go córka do przewozu swoich "czarów " jak czasami zjeżdża do domu.
    Nowy Alpinus nie umywał się do starego....
    No cóż-kolejna firma pada.....

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Bo z tym sprzętem to jest zazwyczaj tak, że np. buty ma się zwykle jednej ulubionej firmy, bo kiedyś tej firmy się okazały dobre, ciuchy z innej firmy, plecak jeszcze z innej. I każdy ma zwykle inne upodobania.
    ....
    A wszystko jest i tak szyte ..robione w "jednym garażu"... w Chinach , Wietnamie , Laosie itp. to tylko kwestia danej technologii przez firmę zlecającą , nadzoru jakościowego i kosztów wytwarzania, a to przekłada się na jakość i w konsekwencji na cenę.
    ps. kto nie produkuje i nie wytwarza w Chinach itp. , ten bankrutuje
    ps. ale nie jest tak żle, w innych dziedzinach...nie są konkurencją ..zobaczycie za kilka lat :)Wszystko co się da załadować do kontenera,i nie wymaga dostawy "w czas" i klient to akceptuje to "chińskie" jest dobre.
    Ostatnio edytowane przez joorg ; 30-11-2012 o 19:51
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Forumowicz Roku 2016
    Kronikarz Roku 2016
    Forumowicz Roku 2014
    Forumowicz Roku 2013
    Ekspert Roku 2012
    Awatar Wojtek Pysz
    Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Jarosław

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Natomiast na rower (bez hardcoru, jaki dla przykładu uprawia Wojtek) są świetne.
    Nie przesadzaj Basiu, na zdjęciach to był tylko fotomontaż, a naprawdę to jeździmy tylko po drogach
    Oczywiście, w kurtkach Campusa, patrz foto niżej. Kosztowały 280 zł. Obydwie razem.

IMG_3949.JPG IMG_0375.JPG IMG_7728n.JPG

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2009

Tak Basiu - tyle mniej więcej kosztowały i tyle niestety były warte. Skusiłem się na nie bo były opisane jako trekkingowe a kupowałem w ciemno skuszony ceną przez internet. Dwie rzeczy mi się w nich podobały - lekkość i dobry wzór protektora. Te Campusy co mam już przepastowałem z nubuku na licówkę - ciągle miałem kłopoty że mimo impregnacji (na początku spray-em - chory pomysł) przepuszczały mi wodę (nie piszę że piły wodę jak gąbka ale np. podczas przejścia przez łąkę z poranną rosą tej wody jednak trochę łapałem). Często mi się zdażało, że wedrówkę zaczynałem rano i to nie zawsze od przetartych ścieżek. Ostatnio miałem porównanie moich zawoskowanych Campusów z Campusami z wszywkami Gortex-u zaimpregnowanymi sprayem. Wynik wiadomy.
    Polećcie jakieś buty ze skóry licowej w rozsądnej cenie (coś koło 500zł z lekkim plusem) ze skóry licowej (ew. nubuk). Ewentualnie napiszcie w czym Wy chodzicie?
    Inną sprawą jest mimo wszystko niepewna sytuacja Capmusa/Alpinusa - nie wiem czy pchałbym się w ich buty nie mając pewności że ewentualne reklamacje będzie miał kto obsłużyć?
    Cytat Zamieszczone przez bartolomeo Zobacz posta
    Bodajże nie. W tej okolicy to Kraków lub Lublin. Ale to tak na boku dyskusji bo nie jest to w tym temacie sprawa kluczowa
    To dla mnie jeszcze gorzej - święcie przekonany byłem, że jest w Krasne-m
    Ostatnio edytowane przez Dlugi ; 01-12-2012 o 08:07

Bieszczadnik Awatar marmota_m
    Na forum od
    10.2010

Od dłuższego czasu w różnych art. pojawia się że Decathlon ma być w Rzeszowie. Więc kiedyś się doczekasz :)
    idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozmieszczeni, że spotyka się ich na każdym kroku

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Decathlon w Rzeszowie miał być otwarty w centrum Res-Vita, które niestety nie może ruszyć. Choć ostatnio pan Podkulski się projektem zainteresował, więc... kto wie

Bank Millenium właśnie złożył wniosek o upadłość likwidacyjną Euromarku, więc pewnie zaraz do spółki wejdzie syndyk. Ale - powtarzam - nie musi to znaczyć, że z rynku znikną marki Campus i Alpinus.
    Ostatnio edytowane przez Marcowy ; 01-12-2012 o 11:17

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Mam dobrą wiadomość dla miłośników Campusa i Alpinusa : właśnie niedawno został w Rzeszowie otwarty duży sklep sprzedający te marki. Należy go szukać na poziomie "0" największej w województwie galerii handlowej.

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    A wszystko jest i tak szyte ..robione w "jednym garażu"... w Chinach , Wietnamie , Laosie itp. to tylko kwestia danej technologii przez firmę zlecającą , nadzoru jakościowego i kosztów wytwarzania, a to przekłada się na jakość i w konsekwencji na cenę.
    ps. kto nie produkuje i nie wytwarza w Chinach itp. , ten bankrutuje
    ps. ale nie jest tak żle, w innych dziedzinach...nie są konkurencją ..zobaczycie za kilka lat :)Wszystko co się da załadować do kontenera,i nie wymaga dostawy "w czas" i klient to akceptuje to "chińskie" jest dobre.
    Na szczęscie nie wszystkie firmy produkują w Chinach,są takie polskie firmy co robią buty trekingowe w kraju...i to Niezłe...
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)