Marcowy, piszesz nie na temat.
Czy mam się odnosić do absurdów tego świata?
Nie jestem na NK, FB czy innych forach. Nie wiem jakie panują tam zwyczaje, że trzeba podawać PESEL, numer buta, klikać w debilne linki, dostawać spam i wiadomości reklamowe. Cóż, zapewne innym to odpowiada, skoro w to wchodzą.
Owszem, rejestrując się na forum musiałam podać swoje dane osobowe, wystarczające do identyfikacji mojej osoby. Trudno, rozumiem, że wchodząc w jakąś społeczność nie można pozostać całkiem anonimowym; zakładam, że dla wspólnego bezpieczeństwa...(?)
Nie znam kulisów forum i nie muszę znać. Nikt mi o kosztach i opłatach uczestniczenia w forum nie informował. Podpisałam jedynie regulamin i muszę go przestrzegać bez kręcenia nosem. W tym godzić się na moderację postów bez możliwości choćby moderowania własnych słów (mam zdaje się 30 min. na edycję).
Mówię co jest plusem tego miejsca i co mi wadzi.
A swoją drogą, wydaje mi się, że zapewniamy popularność stronie, ściągmy ludzi w Bieszczady. Wszyscy na tym korzystają.
Czy mówisz o opcji "blokuj wyskakujące okienka", która zamyka również drogę do interesujących linków? Będę wdzięczna za wyłączny sposób zablokowania forumowej reklamy:-)

Odpowiedz z cytatem