Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Gdula Zobacz posta
Masz 20 plecaków!? :) Oj, rozbroiłaś mnie zupełnie. Polubiłem Cię:)
Nie tylko ja, a cała moja rodzina - 4 osoby.
W tym są również plecaki "miejskie", bo na co dzień do pracy też chodzę tylko z plecakiem.

Wiesz, wyjeżdżam na ogół na jeden dzień, więc wiele w nim nie noszę. Rezerwowe skarpetki i sweter, parę litrów picia, pelerynę przeciwdeszczową, kilka kanapek, parę drobiazgów stałego wyposażenia, jak latarkę, sznurówki, nożyk, papier – i tyle. Ciężki nie jest.
Ja czasem miałam w górach plecak dochodzący wagą do 30 kg.
Ale teraz staram się ostro ograniczać, kiedy w roku 2012 jechałam na cały tydzień w Bieszczady (bez namiotu ale ze śpiworem i z wszystkimi ubraniami) mój plecak ważył ok 10 kg.

Mam kolejny powód do zazdrości: ilość dni w górach i zarabianie na nich. To idealny układ, mój ideał, a przecież nie tylko mój - zarabiać na swojej pasji. Ja, niestety, będąc w pracy, jestem o sto tysięcy km od moich zainteresowań.
Mam to szczęście, że moja "podstawowa" praca, czyli informatyka również mnie pasjonuje.

Nie chcę nic, broń Boże, sugerować, tak mi się tylko pomyślało, że dobrze wyprawiona skóra, o ile nie będzie wysuszona (w sensie obecności w niej tłuszczów), nie powinna pękać. Co innego przetarcia, na przykład na pięcie, które zdarzają się, zwłaszcza w zbyt luźnych butach.
Właśnie o te przetarcia na piętach mi chodziło.
Zdarza się to zwłaszcza wtedy kiedy buty są sztywne i stopa porusza się w nich w środku.