Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: Ostatni autobus

Mieszany widok

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Ostatni autobus

Cytat Zamieszczone przez ~~misiek Zobacz posta
    Ostatni autobus odjeżdża z Lutowisk o 18.15h
    Dzięki za informację, trochę za późno, ale może na przyszłość się przyda.

Cytat Zamieszczone przez Dlugi Zobacz posta
    Piękne sa takie porównania po latach. Myślę, że więcej masz takich zdjęć - proszę o nie
    A ten autobus to pewnie uciekł i zostali tam w dzikim Bieszczadzie bo c.d. relacji brak (nie poganiam broń Boże...)
    OKi, postaram się coś odgrzebać. Czy może być Tworylne ? bo tam podążamy w tej relacji ?
    .
    Żegnamy zimowe widoki na Terkę , gdzie każdy krzaczek, każdy badyl ubiera się strojnie w zimowe szaty każąc się podziwiać
    hm12_5724.jpg
    .
    Ale ile można stać i się gapić i zachwycać, przed nami kawał drogi. Zatrzymują nas wprawdzie tarniny kusząc swoimi słodkimi o tej porze owocami, potem wyskakuje leśna orkiestra reprezentacyjna, więc musimy odebrać defiladę
    hm12_5729.jpg

W krzakach maskuje się kolejny punkt, którego nie możemy opuścić, czyli cerkwisko w dawnej wsi Studenne
    Niewiele tu pozostało
    .
    hm12_5730.jpg

Dziwnym trafem , nigdy wcześnie nie trafiłem na to cerkwisko, ale z głębokiej pamięci przysypanej kurzem przebija mi się jakas murowana kapliczka. Bazyl wypytany na okoliczność nie kojarzy takowej.
    A może cmentarz ? znasz cmentarz na wzgórzu porośniętym lasem ?
    Tu nasze informacje totalnie się rozjeżdżają. Na mojej pamięci , a raczej jej strzępkach z wyjazdów przed laty nie można polegać.
    Zostawmy to i idźmy dalej jak prowadzi nas dróżka prosto do centralnej krzyżówki bieszczadzkiej, gdzie z wielu dróg tylko jedna jest dostępna dla cywili.
    Most w Studennym powitał nas radośnie, ale nie tylko sam most ale przede wszystkim okazała tablica.
    Dzięki tej tablicy poczuliśmy się docenieni nad wyraz. Otóż witają nas Lasy Państwowe. Ponieważ jestem - jak wiecie - zwolennikiem kulturalnych powitań ucieszyłem się niewymiernie.
    Wreszcie ktoś stanął na wysokości zadnia i zamiast durnych ławeczek czy deszczochronów dla turystów ustawił tą wspaniałą tablicę. Cieszę się bardzo że Lasy Państwowe maja dużo pieniędzy (w odróżnieniu od innych jednostek budżetowych) i mogą sprostać wymaganiom jaki narzuca XXI wiek
    hm12_5737.jpg
    .
    p.s. to kolejny powód mojego zadowolenia, bo dobrze jest żyć w kraju w którym ludzie i instytucje mają dużo kasy.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    ....

Dziwnym trafem , nigdy wcześnie nie trafiłem na to cerkwisko, ale z głębokiej pamięci przysypanej kurzem przebija mi się jakas murowana kapliczka. Bazyl wypytany na okoliczność nie kojarzy takowej.
    A może cmentarz ? znasz cmentarz na wzgórzu porośniętym lasem ?
    Tu nasze informacje totalnie się rozjeżdżają. Na mojej pamięci , a raczej jej strzępkach z wyjazdów przed laty nie można polegać.
    ....
    A może to ta? Niewiele z niej zostało, ale niedaleko była...

Pozdrawiam
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    bertrand236

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    A może to ta? Niewiele z niej zostało, ale niedaleko była...

Pozdrawiam
    Ta była na dole pod Tołstą i Heniu coś marudził, że to chyba nie ta :) A może ktoś wie kiedy się ta rozsypała?
    Ostatnio edytowane przez sir Bazyl ; 20-12-2012 o 21:54
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    Ta była na dole pod Tołstą i Heniu coś marudził, że to chyba nie ta :) A może ktoś wie kiedy się ta rozsypała?
    Ruiny stały do końca lat 60 . Rozsypała się podczas budowy drogi. Jest mglisty pomysł , by ją odbudować....istnieje trochę zdjęć jej ruin.

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    (...)
    Most w Studennym powitał nas radośnie, ale nie tylko sam most ale przede wszystkim okazała tablica.
    Dzięki tej tablicy poczuliśmy się docenieni nad wyraz. Otóż witają nas Lasy Państwowe. Ponieważ jestem - jak wiecie - zwolennikiem kulturalnych powitań ucieszyłem się niewymiernie.
    Wreszcie ktoś stanął na wysokości zadnia i zamiast durnych ławeczek czy deszczochronów dla turystów ustawił tą wspaniałą tablicę. Cieszę się bardzo że Lasy Państwowe maja dużo pieniędzy (w odróżnieniu od innych jednostek budżetowych) i mogą sprostać wymaganiom jaki narzuca XXI wiek

p.s. to kolejny powód mojego zadowolenia, bo dobrze jest żyć w kraju w którym ludzie i instytucje mają dużo kasy.
    Ja też jestem tym niezmiernie uradowany (powstaje ich coraz więcej - tych powitań, zamiast jakiś faktycznie zbędnych deszczochronów), jak i nowymi, świetnie ugładzonymi stokówkami i tymi starymi, które asfaltują żeby się koła monstrom nie paprały (gminy mogą sobie o takich nakładach na drogi tylko pomarzyć). Widać bieszczadzkie leśnictwa muszą generować niesamowite zyski! I stąd pewnie te leśne kompleksy promocyjne! Ciekawe co mają w tej promocji? Kompleksy? Chcą się ich sprytnie pozbyć? O co chodzi z tymi tablicami, o co chodzi?
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)