Przyłączam się - czasami można napisać coś mądrego i rozsądnego.
Może czas na uspokojenie i głębsze przemyślenia.
" Wożnica z batem" to dobre ( mocne ).
Przyłączam się - czasami można napisać coś mądrego i rozsądnego.
Może czas na uspokojenie i głębsze przemyślenia.
" Wożnica z batem" to dobre ( mocne ).
Jeśli ktoś coś potrzebuję od Bereniki, to myślę, że nie ma problemów z realizacją. Może dobrze, jeśli ma coś do zrobienia, bo jest jeszcze w większym szoku niż ja.
Ale w rozsądnych ilościach i tylko jeśli ktoś na prawda jest zainteresowany. Więcej na razie nie potrzebujemy. I mam nadzieje, że ubezpieczenia wyrówna nam straty finansowy. To dobrze, że co najmniej pierwszy raz jakimś cudem się nie udał podpalić dom, bo wtedy jeszcze nawet nie myślałem o ubezpieczenie domu.
Szanowni Forumowicze, w kwestii wyjaśnienia: czy miejsce w którym spalił się dom Pana Henriego, to jest tam, gdzie skręca się w prawo z drogi od Zatwarnicy, następnie napotyka po lewej stronie ruiny cerkwii i idąc dalej przekracza się potok wąskim, drewnianym mostkiem? To tam, po drugiej stronie potoku, na prawo stał ten dom?
hallo,
przepraszam,ze tak pobieżnie i bez ceregieli
jestem troszkę ...w drodze
przeczytałem wątek również pobieżnie
ale ,
wiem co to znaczy utracić dom i wiem ,że taka malutka pomoc na początku" zbierania się "po tragedii jest potrzebna !!!
Heinrich (Heniu) możesz na mnie być zły,gdyż robię to bez Twojego przyzwolenia :)
tak od siebie,
chciałbym zaproponować pomoc w postaci ...sprzedaży fotografii.
tzn: oto zestaw fotografii( częściowo wykonanych analogowo jak i cyfrowo)
każdy,kto zadeklaruje zapłatę w postaci 40 zł (10 Euro) za sztukę ,otrzyma powiększenie czarno-białe wybranej fotografii
powiększenie w formacie 13-18 cm ,w passe-partou 18-24 cm
informacje z adresem dostawy (koszt dostawy to koszt zakupującego )proszę kierować na skrzynkę prywatną ,i oczywiście -ewentualne pytania
numer konta to numer konta poszkodowanego ( tutaj będę Ciebie -Heinrich prosił o podanie w sposób oficjalny ,albo i nie oficjalny numeru konta na łamach forum )
to co było przyczyną pożaru niech zbadają fachowcy,winni niech poniosą karę -to nie nasza robota
ale,
tutaj w potrzebie są ludzie,którzy stracili dobytek,zanim kwestia ubezpieczenia ujrzy światło dzienne pomóżmy
może tak ...
pozdrawiam
PS.Powiększenia to fotografie kolekcjonerskie ,podpisane,numerowane
możliwe dedykowanie,czas realizacji 10-14 dni .
Przy realizacji proszę podać numer fotografii tzn:patrząc od lewej górnej strony to nr 1,dalej w prawo i kończąc w prawym dolnym rogu -to nr.12
przepraszam nie zdążyłem podpisać...po Nowym Roku to usystematyzuje
teraz już lecę
Spokojnego Roku
"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."
Myślę, że wśród wszystkich forumowiczów tego portalu znajdują się również prawnicy i inni przedstawiciele prawa, którzy , nie chcę użyć słowa powinni, mogą pomóc, by sprwiedliwości stała sie zadość. Można pomóc w odbudowie ale czy właściciele będą się dobrze czuli w tym miejscu? Próbowano ich wygnać z własnej ziemi nie pierwszy raz. Ktoś po prostu zagiął parol na ten teren. Za flaszkę, tak myślę, zniszczono marzenia i poczucie bezpieczeństwa. To takie typowe. Pozwolę sobie na przytoczenie w całości "Modlitwy Polaka" z filmu "Dzień świra":
"Gdy wieczorne zgasną zorze
Zanim do snu głowę złożę
Modlitwy moje zanoszę
Bogu, Ojcu i Synowi
Dopierdolcie sąsiadowi
Dla siebie o nic nie wnoszę
tylko mu dosrajcie proszę.
Kto ja jestem - Polak mały
Mały, zawistny i podły.
Jaki znak mój - krwawe gały
O to wnoszę moje modły
Do Boga, Marii i Syna
Zniszcie tego skurwysyna
mego rodaka sąsiada
tego wroga, tego gada.
Żeby mu okradli garaż
Żeby go zdradziła stara
Żeby mu spalili sklep
Żeby dostał cegłą w łeb
Żeby mu się córka z czarnym
i w ogóle, żeby miał marnie
oto modlitwa Polaka"
Nic dodać...
W sumie Drzymała miał swój wóz. Na całym świecie jest wiele podłości ale nie znaczy , że mamy się na nią godzić. Moim zdaniem należy znaleźć osobę, która stoi za tym barbarzyństwem. A to chyba nie jest trudne dla miejscowych.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)