generalnie uważam że widok z Rozsypańca w kierunku Połoniny Bukowskiej -Kińczyka Bukowskiego- to najpiękniejszy widok w Bieszczadach!!! pamiętam gdy pierwszy raz go zobaczyłam, nie mogłam uwierzyć w to co widzę i nie mogłam oderwać wzroku. Na szczęście schodziłam do Przełęczy Bukowskiej więc widok miałam cały czas przed sobą i tylko potykałam się o kamienie bo żal było patrzeć pod nogi:))) w tym miejscu właśnie spotkałam koleżankę z Cisnej i zapytałam czy można tam iść, pamiętam jak tłumaczyła że tam przebiega granica i nie można. Ahh jaki żal! Tak mnie kusiło pobiec ten kawalątek bo energia mnie rozpierała:) zatem uważam, że Kińczyk Bukowski to najpiękniejsza nasza górka:)
a noce faktycznie w Bieszczadach bywają ciemne! pamiętam gdy byłam w Mucznem, zgasły wszystkie zupełnie światła, w dodatku był nów a ja nie widziałam nawet w ogóle namiotu oddalonego i kilkadziesiąt metrów:) Było już po północy, siedzialam wtedy na pieńku, wsłuchiwałam się w rykowisko i niczego więcej mi do szczęścia nie brakowało...![]()

Odpowiedz z cytatem

Zakładki