Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: ±97m

Mieszany widok

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Domyślnie Odp: ±97m

Ja myślę, że w tym musiał maczać swe wskazówki gadżeciarski zegarek Pierogowego, wg którego pomiarów, Pikuj zimą ma ponad 1500 m.n.p.m. :)
    Na mapie POLKARTU z 2011/2012 przełęcz odrobinkę za to opadła i znajduje się na wysokości 678.
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Fotografik Roku 2013
    Fotografik Roku 2012
    Fotografik Roku 2011
    Awatar Pierogowy
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Tarnowskie Góry Wysokie

Domyślnie Odp: ±97m

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    Ja myślę, że w tym musiał maczać swe wskazówki gadżeciarski zegarek Pierogowego, wg którego pomiarów, Pikuj zimą ma ponad 1500 m.n.p.m. :)
    .
    hallo,

wiem,wiem i rozumiem ... szeroki uśmiech ...
    niedługo (zdarzy sie albo i nie zdarzy ) wspólne pokonywanie śniegu na Tymże Pikuju...wtedy sprawdzimy -ile urósł :)

co do wysokości np. w temacie Mount Blanc
    Okazało się, że Mont Blanc ma o trzy metry i czterdzieści centymetrów więcej niż przypuszczano. Naukowcy nie są zdziwieni, gdyż Alpy to góry stosunkowo młode i ciągle rosną. Udało się wyliczyć, że roczny ich przyrost dochodzi do 2-3 milimetrów. Pierwszy raz najwyższą górę Europy zmierzono w 1775 roku. Według ówczesnych obliczeń miała ona tylko 4775 metrów.
    Dzisiaj 4810 m. i 40 cm.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów