Cześć Pawle,
miałem lekkie narty turowe, wiązania rottefella telemark i buty skórzane. Nazwałbym to lekkim tele lub BC :)
Był to komplet stricte wędrowniczy, mało aktywny na zjazdy i takie miało być założenie. Poprzednio próbowałem
przez dwa lata lekkiego tele(rottefella chili i scarpa t4 plus zapiętek tour throw), ale było to dla mnie za mało
elastyczne do wędrowania. Nie ukrywam że wciąż szukam złotego środka na wędrówki, obecnie już już jestem
chyba niedaleko :)
Nie ukrywajmy - ten zestaw na wędrówkę był ekstra, ale na zjazdy, zwłaszcza w Gorganach, po lesie, z plecakiem -
kiepski. Miałem jednak tego świadomość i coś za coś. Jednak zawsze można i tak często robiłem na wyjeździe,
po prostu ściągałem narty i zapodawałem np 100-200m z buta, a fok nie ściągnąłem przez wyjazd ani razu.
Nie ma gotowej recepty, trzeba moim zdaniem popróbować różnych kombinacji turowo-telemarkowych by dojść
do swojego złotego środka. Oczywiście, jakbym miał full kasy to bym się nie certolił, kupił sobie jakieś lekkie narty,
wiązania dynafita, buty dynafit tlt5 i tyle. Ale niestety nie mogę sobie na to na razie pozwolić.
pozdrawiam i w razie jakichś bardizej szczegółowych pytań pisz lub na priv.
Pete

Odpowiedz z cytatem