Witaj, Barnabo

Dobrze, gietysiąc jest różnej grubości, ale kurtki nie są robione z materiałów różnej grubości, jak sądzę, ponieważ nigdzie nie jest napisane, że ta kurtka jest mocniejsza, a tamta delikatniejsza; gdyby robili i pisali, na pewno wybrałbym kurtkę grubszą, bo mnie jej waga czy sztywność nie przeszkadzałaby.
Barnabo, czy ja dobrze czytam?: krytykę materiału przed rozpatrzeniem reklamacji masz za niestosowną? A to dlaczego? Przecież fakt rozpatrzenia reklamacji, nawet po mojej myśli, nie zmieni wytrzymałości gietysiąc. Ten materiał nadal będzie takim, jakim jest – za słabym na kolce roślin. Nie wypada krytykować producenta? Bo zemści się i nie uwzględni reklamacji? Barnabo, producent ukrył przede mną ważny fakt: że jego produkt nie powinien mieć kontaktu z różami. Czy wierzysz, że firma nie wie o tym? Ja uważam, że wie, więc świadomie kłamią. Kłamią, Barnabo. Najnormalniej wciskają kit wieloletniego użytkowania i niewiarygodnej wytrzymałości. A jeśli się mylę, jeśli we Fjallraven nie wiedzieli o możliwości uszkodzenia tkaniny w kontakcie w różanym krzewem, to fakt ten, ich niewiedzy, tak samo źle o nich świadczy, bo wtedy wyszłoby, że zachwalają coś, czego po prostu nie sprawdzili. Tak czy inaczej nie ma usprawiedliwienia dla firmy. To wszystko już się zdarzyło i nie jest zależne od wyników reklamacji, gdzie więc tutaj niestosowność, Barnabo?