Cytat Zamieszczone przez skyrafal Zobacz posta
Przy tym wszystkim są fundusze UE, różne inne instrumenty finansowe, programy etc. Czemu z tego się nie korzysta ?
I tu właśnie powstaje wielki znak zapytania. Znam ludzi w mojej kotlince, obcokrajowców, którzy wparowali tu, bo myśleli, że jak zainwestują, to z ruder odtworzą dawne zabytki i zrobią turystyczne eldorado. I oto np pan z Belgii, który we Wleńskim Gródku odrestaurował za własną kasę sporą część pięknego założenia pałacowo-parkowego, stanął w miejscu, gdyż na kolejny ruch musi uzyskać wsparcie z funduszy unijnych. Od 4 lat dostaje jego projekt kopa w du...szę, a za to okoliczne UG i UP mielą gary kasy na zupełnie idiotyczne projekty dla nikogo (np wielokilometrowa ścieżka rowerowa, którą przejeżdża może 5 rowerzystów dziennie w sezonie). Ostatnio z magazynów jednego urzędu miejskiego wyczyszczono kilka ton ulotek z okazji czegoś tam...wszystkie za forsę UE. A pałac Belga ściąga w ładne weekendy od maja do października wręcz tłumy zwiedzających. Bo miejsce stworzył (odtworzył) wspaniałe. Gdyby mógł jeszcze uderzyć w kierunek hotelowy, to by zaczął wbijać do kasy miasta ładne pieniądze. Bo on chce to robić. I nie przepisy o ochronie przyrody go zdławiły (a jest tu i park krajobrazowy i N2K i sam mu opiniowałem fragment inwestycji, zresztą pozytywnie), a tępota urzędasów i układziki, za sprawą których drukuje się tysiące ton niepotrzebnych papierów, a jemu nie daje się pieniędzy na naprawdę ważną rzecz.
Problemem jest porażająca głupota urzędasów, bierność, zapatrzenie we własne, prywatne interesiki... A ludzie to widzą i zamiast kopnąć zdegenerowanych leni w d... dalej ich wybierają na swoich przywódców. Ale to już polityka więc zakańczam:)

Derty wiosennie pozdrawiający
PS: u mnie słoooonkooooooo!!!! i śnieg przy chacie nadtopniał!!!!