Przed sezonem, ale to nie tylko dotyczy sezonu, warto przypomnieć o zachowaniu czystości na szlakach i poza nimi też, tak by nie mówiono o nas "Odpady zostały, śmieci odjechały"...

"Nie miej wyjebane na las" https://www.youtube.com/watch?v=ywDj1DsqnpM (Mucha Na Dziko)

Mam też swoją prośbę, znośmy odpady jakie pozostawili śmiecie na szlakach i w pobliżu, niewiele trzeba brać schodząc z gór (tak nie przymierzając jak ja kiedyś z mavo), ale choćby po 1 butelce, jednym papierku. Chwalmy się zdjęciami z ilością zebranych odpadów... Uwaga: zebranymi "śmieciami" się nie chwalimy (by nie było dowodów) tylko zakopujemy w ustronnych i odludnych miejscach! Ładnie wyglądają zdjęcia panoram, widoków, mgieł, wschodów i zachodów słońca, fauny i flory wszelakiej, takie to kolorowe i takie śliczne, ale worek zebranego wszelakiego "świństwa" chyba bardziej cieszy duszę. "Zielony" Tomek może nawet uchwali jakiś tytuł Powsimordy 2014 przy tej okazji

Chwalmy się więc :)
Szacun dla wszystkich co chwalili się zbieraniem odpadów (a czytałem o tym w kilku relacjach, jeden nawet mnie zainspirował)