Masz wiele racji Piotrze, ja zawsze znosze smieci na dol, ale wchodzac ostatnio na Dwernik Kamien zrobilismy odpoczynek na przygotowanej do tego laweczce.
Po uzupelnieniu plynow juz mialem chowac puste opakowanie do plecaka gdy nagle patrze kosz na smieci ? . Troche sie zdziwilem bo dawno czegos takiego tak wysoko nie widzialem wiec skozystalem, jezeli by go nie bylo zabral bym puszke ze soba. Wiec masz racje ze jak by byly kosze w gorach to napelniali by je ci co zawsze znosili smieci. Natomiast ci co smieca smiecili by dalej bo mieli by kosze w d.
Mysle ze wiekszy efekt odniosla by jakas kampania reklamowo-informacyjna przy wejsciach na szlaki, ale nie napisy typu nie smiec itp. tylko cos takiego co by trafialo do ludzi moze z chumorem np. "nie smiec byc moze w przyszlosci twoj syn bedzie chcial tu przyjechac" lub "Mam dosyc smieci na szlaku - Niedzwiedz" :) A najwiekszy wplyw na to maja nauczyciele i opiekuni prowadzacy grupy oni powinni glowny nacisk klasc na ten temat i od malego uczulac mlodziez.
Zreszta nie wiem czy podobal by mi sie widok koszy na poloninie :)

Odpowiedz z cytatem