cerkiew jak i przepiękny kościół -warte zobaczenia
Wojtek napisał :
źródło : http://www.europeana.eu(...)i, czy ktoś ma jakieś bardziej "dworcowe"?
.
Niestety wszystkie szyby miały ten sam filtr, a otworzenie okien było niemożliwe. Zdjęcia więc są jakie są, ale zawsze to coś. Mijane świątynie:
pikuj11.jpg
pikuj12.jpg
pikuj13.jpg
Cerkwi w Sokolikach nie udało mi się ustrzelić, ale chyba Bartek był czujniejszy więc może zaprezentuje.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Mnie ta podróż koleją intrygowała od lat, od czasu jak wędrując do Beniowej i Sianek polską ścieżką zobaczyłem za granicą ukraiński pociąg. Od tego czasu bardzo chciałem tym pociągiem pojechać i tydzień temu wreszcie się udało
Przez część trasy linia kolejowa biegnie nad samą granicą
a między nią a Sanem jeszcze mieści się sistiema.
San kręci się bardzo nerwowo to tu to tam
a nasze Bieszczady świecą na horyzoncie.
Niektóre miejsca można bez problemu rozpoznać (rozpozna ktoś?):
Jak trudno, to teraz będzie łatwiej:
![]()
Czterech panów B.
Kurka wodna, ależ on szybki (brudne szybki, oj brudne)! Ale jak już zdjęcia przygotowałem to też powieszę:
pikuj14.jpg pikuj15.jpg pikuj16.jpg
Zbliżenie na zagadkę bartolomea:
pikuj17.jpg
I inne zagadkowe krągłości i uwypuklenia:
pikuj18.jpg pikuj19.jpg
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Przedostatni przystanek - Beniowa.
I ostatni, wysiadamy.
Śniegu jakby ubyło, albo ktoś plac odśnieżył.
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki