Ależ SB - ja nie będę w tym wypadku z Toba polemizował bo masz rację.
Odpowiedziałem jedynie na pytanie sformułowane dosłownie tak: "Jak najtaniej kupić dom (może być do remontu) lub działkę?"
Korzystając z agentów, pośredników, biur, itp trzeba zapłacić niestety czasem znacznie drożej, niż docierając samemu w sposób bezpośredni.
A przecież dopiero przy finalizowaniu transakcji można poprosić o pomoc prawnika jeśli sa wątpliwości - co wyjdzie znacznie taniej, poza tym część spraw elementarnych ma obowiązek sprawdzić notariusz bez którego i tak się nie obejdzie.
W sieci są najczęściej oferty drogie (ze względu na standard) czyli tym samym trudno sprzedawalne, bądź zawierające jakiś "knife". Oferty co bardziej atrakcyjne trzeba po prostu łapać. Nie wypowiadam się zupełnie bezpodstawnie - temat mnie nieco interesuje, a mam na miejscu sporo znajomych, kolegów i nie tylko, więc często jestem w kontakcie. Ciekawych ofert wbrew pozorom jest sporo - a w sieci ich nie uświadczysz.
Oczywiście nie musze chyba dodawać, że istotny wpływ na cenę ma lokalizacja. Inne ceny są w pasie Komańcza-Cisna, inne w okolicy Czarnej, a inne nad zalewem czy w okolicy Wetliny (baaaardzo inne) ale to zrozumiałe.

Odpowiedz z cytatem
Zakładki