Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Chciałbym zamieszkać w Bieszczadach...

lawok
    Guest

Domyślnie Re: Chciałbym zamieszkać w Bieszczadach...

Cześć i czołem,
    Ja wiem że najprościej jest pojechać na miejsce i tam poszukać. Dla mnie jest to jednak zbyt ważna (życiowa) decyzja i dlatego chciałbym sie odpowiednio przygotować do tego kroku. Więc najpierw zbieram informacje.
    Osobiście byłem w Bieszczadach parenaście lat temu. Pewnie sporo się tam zmieniło, pewnie sporo na dobre i sporo na złe. Wydaje mi się, że ...więcej tam teraz życia. Więcej cywilizacji. A ja właśnie od cywilizacji chce raczej z daleka. Pytanie - które tereny należą do takich nieco.... dzikszych?
    Pytałem o działkę (a propos - 3000 zła za uzbrojoną działkę to nizbyt dużo) bo zastanawiam się nad budową drewnianaego domu - z pali. Trzaskają takie cacko w parę tygodni. Kosztuje też to nie dużo (stosunkowo).
    Wracając do pracy. Chciałbym sie gdzieś zaczepić na początek. Pytanie - czy w Bieszczadach jest szansa na prace sezonową od zaraz, np. jako kelner (pracowałem kiedyś podobnie w Karkonoszach) lub w innym chrakterze w gospodarstwie agrotursystycznym? Najlepiej z noclegiem. Bo domyślam się że z biego stanowiska kierowniczego nie załapię (nie chce nawet).
    To tyle.
    Pzdr (o:
    Kowal
    ps
    Jeśli cię darek męczę to powiedz, znaczy napisz. (o:

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

>Pytanie - czy w Bieszczadach jest szansa na prace sezonową od zaraz, np. jako >kelner (pracowałem kiedyś podobnie w Karkonoszach) lub w innym chrakterze w

Trzeba miec farta:
    spróbuj (ogłoszenie z wczoraj):
    "Poszukujemy szefa kuchni do osrodka w bieszczadach, praca w wakacje od
    zaraz. Zapewniamy zakwaterowanie"
    Blizsze szczegoly tel.0134341519 p. Andrzej Jodajtis

"Dziksze" rejony w sensie zagospodarowania i ruchu turystycznego: pas Komańcza-Cisna (włączając Łupków i Radoszyce), pas Tarnawa Dolna-Kalnica-Kielczawa, pewnie jeszcze coś by sie znalazło.

Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lawok
    Guest

Dzieki Piter za szybką odpowiedź. Jednak na dziń dzisiejszy jeszcze parę rzeczy trzyma mnie tu gdzie jestem więc potrzebuje wciąż informacji. Praktycznych i teoretycznych. A propos - skąd uzyskałeś ogłoszenie w sprawie "szefa kuchni" (jutro tak kolnę)? No i jak zrozumiałem - moża na szybko załapać pracę "na stałe" w Bieszczadach. Fajnie.
    pzdr
    Kowal
    ps
    Za info. w sprawie "dziczyzny" także duże dzięki. (o:

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

>A propos - skąd uzyskałeś ogłoszenie w sprawie "szefa kuchni" (jutro tak kolnę)? >No i jak zrozumiałem - moża na szybko załapać pracę "na stałe" w Bieszczadach.

To akurat było na pl.rec.praca.oferowana
    Oj, nie tak łatwo złapać na szybko pracę sezonową- jeśli masz na mysli tak z dnia na dzień. Trzeba po prostu trafić, albo szukać duzo wczesniej. Na zasadzie że dziś wpadlem na ten pomysł i dziś albo jutro dostanę pracę raczej sie nie da. Przed sezonem było tez troche tego typu ofert. Np. jeszcze w kwietniu poszukiwany był pracownik sezonowy do Kremenarosa (UG), oraz człowiek do poprowadzenia Bacówki pod Małą Rawką. Tak, że szczęscie odgrywa dużą rolę. A najlepiej tak jak napisał Darek - trzeba sobie stworzyć miejsce pracy.
    Jeśli chodzi o "dziczyznę" to podane rejony skupiają po prostu bardzo mały ruch turystyczny, tak, że dość spokojnie jest nawet w sezonie. Co nie znaczy, że tam koniec świata - nic z tych rzeczy Wkrótce pewnie odpadną z tego towarzystawa Radoszyce - moim zdaniem piekny rejon - gdy zostanie otwarte przejście samochodowe. Asfalt już jest do Przełeczy, tak, że to kwestia czasu. A taka ładna wioska była... ;-)
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

kasandrra
    Guest

ale mu fajnie

moze by mi tak ktos podpowiedział do czego ja bym sie przydała w Bieszczadach albo Bieszczadom? / praca- zatrudnienie

Zawsze mowili ze tylko mezczyzni są potzrebni. buu

Kasandrra

lawok
    Guest

Jak na razie to wcale nie jest fajnie. Trochę błądze po macku. Wiem, że pod koniec lata (przełom sierpnia i września) chciałbym się przenieść w Bieszczady. Więc kombinuję i szukam. Punkt wyjścia to oczywiście PIENIĄDZ, czyli zatrudnienie dające przynajniej na początek jakiś grosz na tzw. życie. Reszte powoli uda się zorganizować. Na przykład postawić dom z drewna (za 50.000 można już fajnie mieszkać) (o:
    A jeśli chodzi o pracę dla kobiet to myślę, że czasy "samczych" Bieszczad minęły bezpowrotnie wraz z szerszym wejściem cywilizacji w ten południowo-wschodni kraniec naszego kraju.
    Pozdrowionka dla wszystkich (o:
    Zwłaszcza dla tych co w górach.

kasandrra
    Guest

dziekuje ci, jak fajnie ze tak napisales
    moze jak juz nie dam rady...

kasandrra

powodzenia !

waldziu
    Guest

Domyślnie

czesc, jestem tutaj nowy, nie ma działu powitalnego to witam sie tutaj, ten temat tez mnie bardzo interesuje, jezeli ceny działek np w Czarnej sa takie jak mówi admin to bardzo chętnie bym cos kupił..szukam informacji nt zakupu działek i nie za bardzo wiem jak szukac..może pomożcie coś?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)