Dobrze Cię rozumiem, że nie zniesiesz marudzących dziewczyn, ale w nocy jak będzie zimno to przytulić byś się chciał pewnie, co?:) Pogoda w maju przeważnie jest już dobra na łażenie, sporo słońca jest. Jednak śnieg po takiej zimie jak jest teraz będzie zalegał miejscami w wyższych partiach gór i po lasach, tam gdzie słońce nie dociera za bardzo. Noce też będą chłodne, a często nawet poniżej kreski. Kiedyś nocowałem w stodole w Ustrzykach właśnie w maju jakoś na początku. Rano sobie wstałem wyspany, wyszedłem przed stodółkę w samych gatkach, zacząłem się przeciągać a tu patrzę...gospodyni się z progu na mnie dziwnie patrzy:) Po czym powiedziała, że w nocy było minus 7 stopni, jakoś mi się od razu zimno zrobiło i wskoczyłem do śpiworka z powrotem. A w dzień był upał że hej. W kwietniu i w początkach maja przyroda dopiero budzi się do życia w tych górach, trawy są już zielone po części, ale drzewa nadal jeszcze w letargu pozostają. I tak jak wyżej forumowicze napisali - jak nie chcesz mijać tłumów na szlakach to trzymaj się z daleka od Ustrzyk, Soliny i Wetliny.

Odpowiedz z cytatem
Zakładki