Warunki pogodowe były w tym dniu b. dobra. Byłem tam z tej okazji ( chodzę tam nie tylko z tej okazji, chodzę bo lubię :)) po raz chyba ósmy , i z 4 razy warunki pogodowe były o wiele ...wiele gorsze. Wczoraj do godz 11 świeciło słoneczko , a na samej Tarnicy wiał "średni" wiatr, widoczność była wzgledna. Jakie było moje zdziwienie, że o godz 10- tej pod krzyżem było nas tylko czterech ....niespotykane w tym dniu i w sierpniu też. Dopiero jak schodziliśmy ok 11 na podejściu od Wołosatego zrobił się "ruch". Przyroda nie ucierpiała
Zrozumiała jest reakcja parku co do zabezpieczenia sie przed odpowiedzialnością , ale odpowiada się przez cały rok ,a nie tylko w tym dniu. Może nie w ten sposób sformułowany powinien być komunikat, ale dziwne jest to ,że został wydany 28 .04 w czwartek , na dzień przed. Przed wejściem na szlak niebieski w Wołosatym stał pracownik parku, powiedziałem mu dzień dobry i szczęść Boże
i poszliśmy sobie dalej w kierunku Tarnicy, pewnie liczył ludzi, bo innego regresu nie miał
Wesołych i zdrowych Świat dla Wszystkich
Zakładki