Nie tylko wieża.
DSCF7967.jpg
Nie tylko wieża.
DSCF7967.jpg
Bieszczady marzec 2011 686.jpg
Pod koniec września wybrałem się do Łopienki.
Żeby całkiem nie iść na łatwiznę, to samochód zostawiłem na parkingu przy Spisówce, złapałem stopa do Bukowca i przez Korbanię doszedłem do celu.
Nie było kogo zapytać o co chodzi z tymi robotami. Wszystko wskazywało na to, że wzdłuż drogi dość sprytnie ulokowana i zamaskowana krzakami(w większości przebiegu) powstaje jakaś ścieżka.
A może trafiłem kulą w płot?
Nie do końca. To co wykonuje Nadleśnictwo Cisna, to prace przy ścieżce rowerowej zlokalizowanej miedzy Cisną a Habkowcami gdzieś w masywie Wołosania i Honu. W dolinie Łopienki Nadleśnictwo Baligród wykonuje ścieżkę turystyczną od parkingu w kierunku cerkwi. Będzie to alternatywa dla wędrujących turystów w rejon cerkwi (czy wędrując drogą wśród kurzu i ruchu pojazdów, czy bokiem wśród lasu w ciszy i względnym spokoju). Ta ścieżka będzie w stylu tej która znajduje się w Bystrem w dolinie potoku Rabego.
Dziękuję za obie odpowiedzi. Ścieżka turystyczna usprawni dojście do cerkwi.
Inną sprawą jest to, czy jest to komercji ciąg dalszy i jaką nawierzchnię będzie miała, bo raczej nie będzie to prawdziwa gruntowa ścieżka.
Łopienka stała się celem pielgrzymek i tego nikt nie powstrzyma.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)