A co jest krzywe i co chciałbyś wyprostować?
Może to samo, co kiedyś kolega "akar"?
http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post166431
A co jest krzywe i co chciałbyś wyprostować?
Może to samo, co kiedyś kolega "akar"?
http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post166431
Ostatnio edytowane przez Wojtek Pysz ; 18-03-2019 o 21:42
Wygląda to tak trochę dziwnie
..
ekran.jpg
zrobiłem w/g instrukcji
ekr2.jpg
Nie całkiem wg instrukcji, bo to nie jest zrzut ekranu. W każdym bądź razie wygląda nieładnie. Jeszcze takiego nieładnego ekranu nie widziałem;-) Poniżej zamieszczam ekran wyglądający poprawnie. Też jako miniaturkę z linkiem, żeby było jednakowo.
Screenshot_20190319-130700.jpg
Myślę, że to zjawisko jest do "wyśledzenia", ale raczej nie na odległość. Gdybyś był w pobliżu, zapraszam.
Wracam do tematu i edytuje ten wpis.
Nie porównujemy tych samych obiektów:
a/ To nie są te same mapy - Ty masz mapę przygotowaną na Locusa przez Compass a ja mam robioną własnoręcznie;
b/ To nie są te same urządzenia (jaki jest model Twojego telefonu);
c/ Czy to są te same wersje Locusa - masz Free czy Pro?
Ostatnio edytowane przez Wojtek Pysz ; 19-03-2019 o 14:30 Powód: a, bo coś wymyśliłem;-)
Na stronie wydawnictwa Compass jest całkiem przyjemna promocja m.in. na mapy cyfrowe Bieszczadów, Beskidu Niskiego, Pogórza Przemyskiego i inne. Wiele różnych wersji do wyboru, ceny 8,90zł-9,90zł.
Wiem, że są w sieci darmowe mapy i nikogo do kupna przekonywać nie zamierzam.
Czterech panów B.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Chciałem podbudować Bazyla, a tu okazało się że brak mi elementarnych podstaw.
Fajnie że koledzy podpowiadają iż należy szukać w pobranych, ale gdzie to jest ?
Otworzyłem folder z aplikacjami a tam tego nie ma, na szczęście była lupka więc wpisałem słowo "pobrane" i wyszło szydło z worka, znaczy znalazła się zakupiona mapa
Kliknąłem na nią i zapytało czy przez LOCUSa otworzyć
OK i dałem import
kolejny komunikat : Pliki nie zawierają żadnych punktów lub ścieżek do zaimportowania
Ma rację Bartolomeo pisząc
Chyba dam sobie spokój na dzisiajTo nie jest wina wydawnictwa Compass, że nie potrafisz znaleźć swoich plików na swoim telefonie
Promocja przyjemna , ale zakup niezbyt udany.
Kupiłem i przyszedł mail że mogę już pobrać plik (w ZIP) , no to kliknąłem że pobieram, ale teraz nie mogę go znaleźć w telefonie
A nawet jak go znajdę to jak tego ZIPa rozpakować ?
To nie jest wina wydawnictwa Compass, że nie potrafisz znaleźć swoich plików na swoim telefonieSzczerze mówiąc, to nie jest nawet Twoja wina
Android ma dość pokręconą strukturę katalogów, łatwo się w tym pogubić. Jak chcesz znaleźć ściągnięte mapy to proponuję szukać w pamięci telefonu (a nie na karcie) katalogu Download - z reguły tam zapisywane są pliki ściągnięte z sieci. Do rozpakowania prawdopodobnie będziesz musiał zainstalować dedykowaną aplikację.
Proponuję jednak inne podejście: ściągnij mapy na komputer, tam rozpakuj a potem wgraj na telefon mapy gotowe do używania np. w Locusie.
Czterech panów B.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki