Jak już we wcześniejszym poście wspomniałem z trudem idzie mi idzie przysfajanie nowoczesnych technologi.
Dlatego podzielę się ze wszystkimi podobnymi że można uzyskać fajną rzecz - umiejscowienie na dokładnej mapie w ciągu 1-sekundy
... ale , ale najpierw w swoim smarkfonie trzeba odnaleźć jakąś wyszukiwarkę i wbić adres Mapy.cz
Pewnie pojawi się ekranik aby to zainstalować (wraz z dodatkami) - dodatki olewamy
Gdy już udała się instalacja trzeba przed wyjazdem w Bieszczady ściągnąć na swojego smark-fona mapkę, w ty celu szukamy gdzie jest zakładka
- mapy offline
tam pojawi się spis państw, więc najlepiej wybrać POLAND
- teraz następny problem , króry rejon wybrać ? ... jeśli interesują nas Biesszcady, to proponuję EAST REGION ( znaczy wschodni)
Niestety to nie koniec wyboru, teraz musimy z zestawu wybrać coś co przypomina województwo podkarpackie
Wtedy dajemy akceptację -> ładuj ... i mapka załaduję się nam na telesmarku.
Jak ktoś potrafi to pewnie wskaże gdzie ma się załadować.
Z tak załadowaną mapą, gdy zgubimy się w leise, lub ciemności uzyskamy w ciągu 1 sekundy informację gdzie jesteśmy (bez potrzeby transmisji danych do netu)
... ale mapy.czy zapytają czy udostępnić nasze położenie ? ... no tak udostępnić
i już dokładnie wiemy gdzie jesteśmy (... aha na Ukrainie tez to działa)
Proszę bardzo, aby osoby z większą wiedzą skomentowały moją wypowiedź